UNDERGROUND THEATRE FESTIVAL / ARAD-FUN / 10-20 mai / Arad

“Arad-Fun” este primul festival de teatru din tara dedicat exclusiv teatrului independent. Festivalul a luat fiinta in 2003 din dorinta de a promova si sustine trupele independente de teatru, precum si noile forme teatrale pe care acestea le dezvolta. “Arad-Fun” nu are un caracter competitiv, se doreste mai mult un targ de teatru care sa reuneasca oameni de teatru, impresari din tara si strainatate. Recunoscut deja pe plan international, festivalul isi propune sa promoveze dramaturgia contemporana romaneasca si universala, in productii ale companiilor teatrale private si independente, dar si de stat deopotriva.

LYNCH / Cakes and Puppets Theatre / Prague / Czech Republic
12 mai / 18h30 / Sala Studio (Teatrul Clasic Ioan Slavici, Bulevardul Revolutiei 103, Arad)

lynch_2.jpg

Programul complet al festivalului pe www.undergroundfestival.ro

Cakes and Puppets – “Prajituri si Papusi” este o trupa independenta de teatru de papusi alternative, dedicat deopotriva copiilor si adultilor. Trupa a fost infiintata in 1991 de catre absolventii departamanetului de teatru de papusi al Academiei DAMU din Praga. De atunci trupa de teatru se poate mandri cu un repertoriu insumand 19 titluri de spectacole pentru copii si peste 19 premiere pentru adulti. Trupa are de asemenea multe proiecte de teatru neconventional, activitati creative specifice si filme. In felul lor neobisnuit, “Prajituri si Papusi” creeaza o poetica teatrala unica; titlurile clasice si scenariile lor originale cu un overview, un simt al umorului de ne-egalat si un accent special pe elementele de originalitate ale productiei (o combinatie de jucarii vechi, fier ruginit, dar si cea mai moderna tehnologie); productiile contin cel mai adesea muzica originala care a fost compusa special pentru acestea si majoritatea productiilor sunt insotite de acompaniament muzical live.

LYNCH – Puppet madness / by John J. Bishop

scenografia: Tereza Komarkova, Katerina Houskova, Bara Cechova, Robert Smolik, BaL
muzica: Vit Brukner, Tomas Prochazka
lumini: Lukas Valiska
regia: Radek Beran

Trupa de teatru “Prajituri si Papusi” (Cakes and Puppets Theatre) aduce la Arad un nou spectacol numit simplu “Lynch”. Piesa este conceputa intr-o forma comic-misterioasa care te face sa “razi infricosandu-te”. Spectatorului i se promit scene noi, povesti noi, personaje noi, toate rezultate dintr-o inspiratie libera din lucrarile stranii ale poetului David Lynch. Daca nu ati mai vazut pana acum un spectacol al trupei ‘Cakes and Puppets’/ “Prajituri si Papusi”, inseamna ca ati ratat un rasfat teatral deosebit.

ENGLISH VERSION

Buchty a loutky / Cakes and Puppets / – an independent alternative puppet theatre company, performing for children as well as adults. The company was established in 1991 by graduates of the puppet department of the DAMU academy in Prague. Since that time, the company has more than 19 production titles for children and more than 19 premieres for adults in their repertoire. They also have many non-traditional theatre projects, specific creative activities and films. In their own unusual ways, Buchty a loutky create unique theatre poetics; classic titles and their own original script work with an overview, a non-interchangeable sense of humour, and a personal emphasis for the creative elements of the production (a combination of old toys, rusted iron as well as the most recent technology); the productions most often contain original music that has been composed specifically for the production, and most productions contain live musical accompaniment.

LYNCH – Puppet madness / by John J. Bishop

Cakes and Puppets Theatre brings to Arad a new show, entitled simply “Lynch”. The piece is billed as a comical mystery where you’ll “laugh with fear”. They promise new scenes, new stories, and new characters, all freely inspired by the dark poet, David Lynch. If you’ve never seen a Cakes and Puppets show, you are missing out on a special theatrical treat.