DRUM BUN – Lansarea hărții

A venit momentul ca proiectul Protect Public Space să ia o formă în afara contului de Instagram, o colecție de fotografii ce prezintă arhitectura socialistă din România și nu numai, care a luat naștere în 2017. De atunci, am strâns peste 1000 de imagini cu simboluri ale arhitecturii perioadei 1960-1990 – o perioadă în care, deși nu în completă autonomie față de regimul politic, arhitectura locală s-a putut manifesta în afara preocupărilor ideologice.
Harta Drum Bun prezintă două perspective asupra arhitecturii socialist-moderniste – clădiri și elemente reprezentative ale acestui stil, dar și construcțiile ce se regăsesc la intrarea în localitățile și județele din România. Cele din urmă nu sunt specifice doar țării noastre, ci pot fi descoperite și în alte țări ce au făcut parte din blocul de Est.
„Drum Bun” estei un ghid turistic alternativ, ce oferă un mod nou de a privi spațiul public și moștenirea arhitecturii socialiste care ne înconjoară. De asemenea, este un proiect care își propune să arate, sub forma unei hărți fizice, o serie de construcții relevante pentru cultura locală, și astfel să tragă un semnal de alarmă asupra stării continue de degradare în care multe dintre acestea se află.
În cadrul lansării, participanții vor putea să ia acasă un exemplar al hărții (și o bere Budweiser Budvar, cum v-am obișnuit) și să-i cunoască pe creatorii proiectului, Roberta Curcă și Jakub Charousek.
👍Follow pe Instagram la @protectpublicspace și @border_marks_archive.
❗ Deoarece numărul de persoane ce poate avea acces în locație simultan este limitat, vă rugăm să vă rezervați un loc la eveniment prin site-ul următor, în intervalul orar dorit: https://centrul-ceh.reservio.com/. În cazul în care nu aveți rezervare, există posibilitatea de a participa la eveniment atunci când locurile rezervate nu se ocupă, însă acest lucru nu poate fi garantat.
Eveniment organizat de Centrul Ceh, în parteneriat cu Revista Zeppellin și Cărturești, cu sprijinul Peterka and Partners și Budweiser Budvar.