OPEN CALL! Fii trainer la CreaThink Europe 2050

Căutăm artiști din domeniul muzicii și filmului, care să îndrume tânăra generație în a-și articula ideile și viziunile în cadrul unui nou proiect, CreaThink Europe 2050.

Centrul Ceh București și Asociația BlocZero provoacă 10 echipe de adolescente și adolescenți din toată țara la un proces intensiv de gândire critică și creație interdisciplinară, în urma căruia vor rezulta 10 videoclipuri care prezintă Europa anului 2050, imaginată de tânăra generație. 

Proiectul este primul de acest tip din România și este împărțit în două etape, prima constând în webinarii și misiuni de cercetare și documentare, urmate de o tabără intensivă de creație care va avea loc între 15 și 21 aprilie. Intenția este ca, la finalul taberei, cele 10 echipe să își fi definitivat produsele care vor fi apoi prezentate publicului, online și în cadrul mai multor evenimente culturale și sociale din România și Cehia.

Procesul de gândire și creație va fi condus de o echipă interdisciplinară formată din 6 traineri cu diferite experiențe, câte 2 pentru următoarele module: gândire critică și subiecte de actualitate, muzică (compoziție, versuri, pregătire vocal-instrumentală, producție, etc) și video (imagine, scenariu, regie, documentare, animație, post-producție, etc). Trainerii vor susține webinarii teoretice și practice în perioada 1 martie – 15 aprilie și vor ghida participanții pe parcursul taberei, astfel încât cele 10 videoclipuri să fie finalizate la încheierea taberei. 

Trainerii vor lucra în echipă și vor susține atât sesiuni plenare cu adolescenții participanți, cât și grupuri de lucru și mentorat în echipe restrânse. Metodologia și programul atât pentru componenta online cât și pentru tabăra intensivă vor fi dezvoltate colaborativ de către cei șase traineri, care vor menține legătura și vor face adaptări în timp real pentru a răspunde nevoilor participanților. 

Căutăm:

  • 2 artiști din domeniul muzicii și 2 artiști video cu valențe multiple. Mai degrabă decât un textier și un compozitor respectiv un regizor și un director de imagine, ne dorim colegi cu idei și know-how în toate etapele de creație
  • Flexibilitate în abordări și disponibilitate pentru 2-3 întâlniri digitale în perioada 1 martie – 14 aprilie. Disponibilitatea pentru a participa la tabăra creativă care va avea loc în apropiere de Sovata de pe 15 până pe 21 aprilie
  • Curiozitate pentru noi forme și deschidere la experiment, dar și orientare către produsul final
  • Experiență relevantă în domeniile în care activează
  • Capacitatea de a lucra și a se adapta diferitelor roluri în echipă 
  • Experiența pedagogică reprezintă un avantaj

Fiecare trainer va fi remunerat, indiferent de experiența anterioară, cu 3000 lei.

Dacă vă sună bine și credeți că v-ați potrivi, așteptăm aplicațiile voastre până pe 20 februarie 2022. Vă rugăm să trimiteți un CV și o prezentarea activității voastre (sub orice formă vreți voi – scris, colaj, video, etc.) și, opțional, câteva idei despre cum vă imaginați procesul creativ din cadrul proiectului. Toate acestea trebuie să fie trimise la ccbucharest@czech.cz, cu subiectul „Trainer CreaThink Europe – muzica/video”.

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la ccbucharest@czech.cz sau la 0746 672 385 (Jo Brăilescu).