Cum sună viitorul Europei pentru adolescenții de azi? Hai să vedem!

Ești la liceu și simți că ai ceva de zis despre viitor? Vrem să aflăm.  

Centrul Ceh București și Asociația BlocZero provoacă liceenii la un dialog deschis despre viitorul Europei și, implicit, al tuturor celor care fac parte din ea. Invităm 10 echipe de adolescente și adolescenți din toată țara să participe la un proces intensiv de gândire critică și creație interdisciplinară, în urma căruia vor rezulta 10 videoclipuri care prezintă Europa anului 2050. 

Proiectul este primul de acest tip din România și constă în webinarii și misiuni de cercetare și documentare, urmate de o tabără intensivă de creație. La finalul taberei, cele 10 echipe vor lansa 10 videoclipuri originale care vor fi apoi prezentate publicului, online și în cadrul mai multor evenimente culturale și sociale din România și Cehia.

Înscrierile se fac prin completarea ACESTUI FORMULAR, până la data de 23.02.2022. Vrem să cunoaștem adolescente și adolescenți care știu încă de pe acum ce își doresc de la viitor și care au curajul să își facă ideile cunoscute lumii întregi! Experiența anterioară în creația muzicală sau video este apreciată, dar nu va reprezenta un criteriu de excluziune. Ne interesează mai degrabă viziunile, determinarea și disponibilitatea pe tot parcursul procesului (martie-aprilie), mai ales în timpul taberei intensive, care va avea loc între 15 și 21 aprilie.

* Apelul se adresează echipelor de liceeni (minimum 2 persoane) din orice localitate din țară. Participarea la webinarii va fi deschisă tuturor membrilor unei echipe, dar din motive logistice putem invita doar 2 persoane la tabăra intensivă.

**Participarea în toate etapele proiectului este gratuită. Organizatorii vor asigura masa și cazarea pe durata taberei de creație, iar participanții vor trebui să își asigure transportul până la Sovata și înapoi. 

Liceeni – clasele 9-12 

Pentru mai multe informații despre proiect și participare, puteți trimite un mail la brailescu@czech.cz.

CreaThink Europe este unul dintre  proiectele desfășurate de Centrul Ceh București în 2022 cu ocazia Președinției Consiliului Uniunii Europene. Versiuni similare ale proiectului se vor desfășura în același timp în alte țări europene, iar realizatorii celor mai de impact creații artistice din fiecare țară se vor întâlni în toamnă la Praga într-o expoziție colectivă. Totodată, Centrul Ceh se va asigura că viziunile și ideile participanților vor ajunge la cât mai multe persoane și va promova videoclipurile în cadrul mai multor evenimente sociale și culturale, începând din luna mai.