Recital de orga cu Hana Bartosova / 10 octombrie / 19h00 / Sala Radio / Str. General Berthelot nr. 60-64

FESTIVALUL INTERNATIONAL „SERI CU ORGA LA SALA RADIO”

5948-132951-562.jpg

Sala Radio va gazdui duminica, 10 octombrie 2010, incepand cu ora 19h00, un recital extraordinar susținut de Hana Bartosova (Cehia), una dintre cele mai cunoscute si apreciate organiste din intreaga lume.
Programul concertului va cuprinde lucrari de  P. Eben, Jan Zach, J. K.Vanhal, Jan Krtitel Kuchar, Milan Slimacek , Josef Klicka, Josef Seger, Jan Krtitel Kuchar,Vitezslav Novak, Zdenek Pololanik, Bohuslav Martinu si P. Eben.
Orga Salii Radio din Capitala  este alcatuita din 7.600 de tuburi si este cea mai mare orga din Romania si, de asemenea, una dintre cele mai mari din Europa.

Biletele pentru festival vor putea fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Radio si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online, de pe www.eventim.ro.

HANA BARTOSOVA
hb1mm.JPG

Hana Bartosova a studiat orga si clavecin la Conservatorul din Brno sub coordonarea profesorului Josef Pukl si la Academia de Muzica Janacek din Brano sub indrumarea doamnei Alena Vesela. In timpul anilor de studiu a participat la numeroase competitii atat nationale cat si internationale de unde a castigat mai multe premii. S-a perfectonat urmand cursuri de specializare sustinute de cei mai buni organisti si profesori de orga. In prezent preda la Conservatorul din Brno, la Universitatea Masaryk din Brno si la Scoala Generala de Arte Jaroslav Kvapil din Brno.

ENGLISH VERSION

Hana Bartosova studied organ and harpsichord at the Brno conservatory in the class of Prof. Josef Pukl and at the Janacek Academy of Music in Brno in the class of Prof. Alena Vesela. During her studies she participated in many national and international competitions where she received several prizes and awards. She extended her education by participating in master classes with eminent world organ players and teachers. Ms. Bartosova teaches at the Brno conservatory, Brno Masaryk University and Jaroslav Kvapil Elementary School of Arts in Brno.