20 de ani de la formarea Grupului Visegrad / 15-17 februarie / Bucuresti si Chisinau

Anul 2011 inseamna 20 de ani de la infiintarea Grupului de la Visegrad, prilej cu care vor fi organizate mai multe evenimente de natura sa celebreze acest moment.

inv-v4-general.JPG

Bucurestiul si Chisinaul vor fi gazdele unor evenimente deosebite, create in spiritul de deschidere si de comunicare al V4. Intruniti intr-o formula inedita, prestigiosi interpreti de jazz din cele patru tari membre (Slovacia, Polonia, Cehia, Ungaria), la care se va adauga un artist din tara gazda (Romania, respectiv Republica Moldova), vor oferi publicului concerte in prima auditie.

Programul evenimentelor:

Bucuresti:
15.02. ora 21h00 – jazz jam session V4, Hard Rock Cafe, Bucuresti
Participa muzicieni din Slovacia, Polonia, Cehia, Ungaria si Romania

16.02., ora 10h00 – conferinta V4, „The Contribution of the V4 Countries and Romania to the Eastern Dimension of the European Neighbourhood Policy”, Delegatia UE in Romania – Casa Europei, Bucuresti

Conferina pe tema contributiei tarilor membre ale Grupului Visegrad si a Romaniei la Dimensiunea Estica a Politicii Europene de Vecinatate – Sediul Delegatiei UE in Romania – Casa Europei si expozitie de postere dedicate celei de-a 20-a aniversari de la fondarea Grupului de la Visegrad.

Chisinau:
17.02., ora 14h30 – workshop V4: „Experience Transfer of the V4 Countries from their Transition Process and the EU accession”
Workshopul va fi sustinut de reprezentantii tarilor membre ale V4 si va fi insotit de o expozitie de postere dedicate celei de-a 20a aniversari de la fondarea Grupului de la Visegrad.

17.02., ora 15h30 – conferinta V4: „Progress of the Republic of Moldova towards EU Integration, Building of Democratic Institutions and Welfare”, Chisinau
ora 19h00 – jazz jam session V4, Sala cu Orga, Chisinau

Conferinta cu privire la Progresul Republicii Moldova pe calea Integrarii Europene si Constructia Institutiilor Democratice, urmata de un jam session jazz la Sala cu Orga – participa artisti din Slovacia, Polonia, Cehia, Ungaria si Romania, iar din partea Republicii Moldova, Anatol Stefanet.