radio experimental cu Michal Rataj / 25 – 26 februarie / Centrul Ceh, Universitatea Nationala de Muzica & CNDB

25 februarie / 13h00 – 17h00 / atelier de radio art / Centrul Ceh
25 februarie / 18h00 / prezentare Michal Rataj, compozitor. Universitatea Nationala de Muzica
26 februarie / 20h00 / prezentarea scenei contemporane de radio art din Cehia / CNDB
26 februarie / 21h00 / concert acusmatic & sound performance / CNDB

                            rataj.jpg
Eveniment organizat in parteneriat cu Sambata Sonora si Czech Radio

Radio art este creatia sonora difuzata exclusiv la radio. Michal Rataj propune o incercare de definire a domeniului, un tur de recunoastere al platformelor de difuzare (radio pe unde sau pe Internet, podcast) si o privire asupra autorilor si diferitelor curente/scoli de creatie radiofonica din lume.

Michal Rataj este compozitor si producator de emisiuni radio, si locuieste la Praga. Ca si compozitor, Rataj este interesat de muzica electroacustica (atat acusmatica cat si performativa), compozitii sonore pentru radio, design sonor pentru radio sau film. Ca producator de emisiuni de radio, Rataj a inceput la Radio Cehia in 2003 un program dedicat creatiilor radiofonice radio art, r(a)dio(custica): de la comenzi speciale la lucrari hibride ce folosesc ca surse orice de la peisaje sonore pana la lucrari de poezie concreta. Michal Rataj va prezenta lumea radioului contemporan din Cehia si cateva din lucrarile sale personale. Pentru mai multe informatii: Electroacoustic Music and Selected Concepts of Radio Art, lucrare scrisa de Michal Rataj, ce poate fi descarcata de aici.

ENGLISH VERSION

Michal Rataj is a leading contemporary composer and radio producer based in Prague. As a composer, Rataj is interested in electroacoustic music (both acousmatic and performative), sound composition for radio, and sound design for radio or film. As a radio producer, Rataj works for the Czech Radio (national public broadcaster), where he founded in 2003 a specialized program for radioart featuring newly commissioned works as well as cross-border pieces with anything from soundscapes through concrete-poetry based works. Michal Rataj will present the world of contemporary Czech radio art as well as some of his works. For more info please check Electroacoustic Music and Selected Concepts of Radio Art, written by Michal Rataj, and downloadable from here.