Scrie, monteaza-ti trailerul, prezinta! / in cadrul One World Romania 4 / 18 – 19 martie / Centrul Ceh

Documentare pentru Piata Europeana

                            workshop-stire.jpg

Pentru al 3-lea an consecutiv, Leena Pasanen (YLE Facts&Culture / Finlanda) si Stefano Tealdi (Doc in Europe & Stefilm / Italia) conduc un atelier intensiv in cadrul One World Romania. Dupa doua editii (in 2009 si 2010), dedicate familiarizarii realizatorilor si tinerelor talente cu piata de film documentar, este timpul sa trecem la un alt nivel.

Atelierul din acest an se va concentra pe realizarea materialelor vizuale, fara a lasa totusi deoparte aspectele generale legate de prezentarea scrisa sau de pitching.
De cele mai multe ori, trailer-ul, demo-ul, teaser-ul poate asigura succesul sau poate distruge proiectul. Impreuna cu un editor experimentat de film documentar,  participantii la atelier vor fi capabili sa inteleaga care este potentialul materialului lor vizual si cum sa il exploateze la maximum. Piata europeana de film documentar conteaza pe producatorii si realizatorii de film independenti pentru a veni cu idei si proiecte originale, unice, care pot fi distribuite pe canale media diferite. Resursele sunt limitate, in special in acest moment, iar concurenta este foarte puternica. Pentru documentaristi, este de o importanta vitala sa aiba capacitatea de a convinge piata ca ideile lor vor fi de succes. Trebuie sa fie in masura sa gandeasca la nivel international, sa adune banii pentru finantarea proiectului si sa fie convingatori, chiar inainte de a incepe, cu o prezentare foarte bine scrisa, un trailer interesant si un pitching intrigant.

«Scrie, Monteaza-ti Trailerul, Prezinta / Documentare pentru Piata Europeana» este singurul atelier ce se desfasoara la Bucuresti, adresat documentaristilor care intentioneaza sa isi aduca proiectele pe marile piete audiovizuale. Atelierul se va desfasura in perioada 18-19 martie 2011 la Centrul Ceh.

Lucrarile se vor desfasura in limba engleza. Vor fi acceptati 12 participanti cu proiecte (si trailere) precum si 20 de observatori. Cei interesati trebuie sa se inscrie pana la data de 5 martie 2011, inclusiv.
Trimiteti un sinopsis de o pagina si cv-ul in limba engleza, la urmatoarea adresa: ancutza_muresan@yahoo.com. Deasemenea trebuie sa incarcati trailerele voastre (pe vimeo sau pe youtube si trimiteti linkul cu parola).

Accesul este gratuit. Este necesara prezenta continua la programul integral al atelierului.

Atelierul este organizat de „Documentary in Europe“ (Italia) si Asociatia DocuMentor (Romania), in asociere cu Festivalul One World Romania. Proiectul este sprijinit de Programul Media al Uniunii Europene.

Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie.
Anca Muresan, PR Coordinator DocuMentor
Mob: 0040 747 50 10 13
Mail: ancutza_muresan@yahoo.com,
Web: http://www.docu-mentor.ro