TRASH MADE / Gunoi cehesc expus la Bucuresti / 7 aprilie – 6 mai / Atelier 35

COMUNICAT DE PRESA

Bucurestiul va fi gazda unei faimoase expozitii cehesti de design realizat din electronice uzate

Bucuresti, 5 aprilie 2011

Colectia unica de bijuterii, accesorii de moda si decoratiuni interioare realizate de designerii cehi Ana Kozova, Jana Krovova si Linda Ciharova reunite sub numele TRASH MADE va fi prezentata si la Bucuresti. Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 7 aprilie, ora 7.00 PM la galeria Atelier 35 (Strada Selari 13).

Instalatiile TRASH MADE au avut mare succes la DESIGNBLOK, cel mai important show de design din Praga. Autorii folosesc aparate electrocasnice vechi, cum ar fi tastaturi provenite de la calculatoare, telefoane mobile sau radiouri stricate pe care le transforma in piese pretioase de arta.

Sunt foarte fericit ca putem organiza aceasta expozitie unica in Bucuresti, pe care artistele au pregatit-o special pentru Atelierul 35. Mai mult decat atat, este prima data cand acest proiect este prezentat si in alta tara, in afara Republicii Cehe“, spune Rene Kubasek, director Centrul Ceh Bucuresti.

Pe langa expozitie vor mai fi si alte activitati conexe, cum ar fi Scrabble jucat cu litere din  tastatura calculatorului, iar ziua de 8 aprilie va fi dedicata workshop-urilor pentru copii, in cadrul carora acestia isi vor confectiona propriile bijuterii din calculatoare sau telefoane mobile uzate.

Participantii la aceasta expozitie sunt invitati sa-si aduca propriile mici aparate electrocasnice uzate. Le vom arata ce fel de bijuterii pot sa-si confectioneze din ele“, spune designerul TRASH MADE Anna Kozova, cea care va organiza workshop-ul de la Atelier 35.

„Intr-un fel, aceasta este urmarea evenimentului Second Chance, cand am strans sute de brazi de Craciun aruncati la gunoi si i-am plantat in Parcul Izvor din Bucuresti, la inceputul anului acesta, in ianuarie. Vrem sa aratam inca o data, ca arta si spiritul ecologic merg imbinate foarte usor”, a adaugat Rene Kubasek.

Colectia TRASH MADE a fost realizata in colaborare cu REMA Systems (o companie de reciclare non-profit din Republica Ceha, care colecteaza, sorteaza si recicleaza materialele electronice uzate). Cateva din produsele prezentate au fost confectionate in cadrul unor workshop-uri realizate cu persoane cu dizabilitati fizice sau psihice.

Expozitia din Atelier 35 (str. Selari, 13) va fi deschisa de pe 7 aprilie pana pe 6 mai, de luni pana vineri intre orele 11.00 si 19.00.

Acest eveniment este organizat de Centrul Ceh din Bucuresti.

Pentru mai multe informatii, poze sau declaratii din partea artistilor, va rugam sa o contactati pe Veronica Angelescu de la Centrul Ceh.  // tel: +40 724352927, email: angelescu@czech.cz

Facebook event aici.