ESODOC – TRAINING DE FILM DOCUMENTAR PE TEME SOCIALE 15-21 MAI 2011 / URLATI – PRAHOVA

DocuMentor realizeaza in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei si ZeLIG, Scoala de Film Documentar, Televiziune si New Media din Bolzano, Italia, prima sesiune ESoDoc, intre 15-21 mai, la Conacul dintre vii din Urlati (Prahova). In cadrul acesteia, numerosi experti in New Media ne vor spune care sunt trendurile pe aceasta piata, care sunt  retetele de success pentru a vinde un webdocumentar si ne vor prezenta o multitudine de studii de caz. Profesionistii din Romania sunt bineveniti sa se alature seminariilor deschise.
Miercuri, 18 mai 2011, va avea loc la Centrul Ceh din Bucuresti un Open Session ESoDoc Romania realizat special pentru sprijinirea networkingului intre realizatorii de film documentar din Romania si din Europa, iar ziua se va incheia cu “An Evening of African Cinema” la Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Pentru mai multe detalii, va rugam consultati programul atasat.

Programul international de training pentru realizatorii de film documentar ESoDoc ii are ca principali coordonatori pe Hugh Purcell – Director de studii si pe Heidi Gronauer – Director de proiect, experti ce au in spate o echipa de profesionisti din intreaga lume. Considerat a fi unul dintre cele mai importante programe de pregatire pentru profesionistii din lumea filmului documentar pe teme sociale, protectia mediului si New Media din Europa, ESoDoc reuneste zeci de profesionisti din numeroase tari si consta in trei sesiuni de training (cu durata de o saptamana fiecare), ce au loc in diferite tari europene pe parcursul unei jumatati de an. Workshop-urile ESoDoc sunt sustinute de Programul MEDIA al Comisiei Europene si de ZeLIG, Scoala de Film Documentar, Televiziune si New Media din Bolzano, Italia. Sesiunea din Romania este organizata cu sprijinul DocuMentor si CNC, dar si prin bunavointa partenerilor nostri Centrul Ceh si al Muzeul Taranului Roman.

Sesiunea de training se adreseaza tuturor creatorilor de film documentar din Romania si din Europa, iar lucrarile se vor desfasura in limba engleza. Cei interesati de participare in cadrul lecturilor deschise trebuie sa isi anunte prezenta cu cel putin o zi inainte. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa trimiteti un cv in limba engleza, la urmatoarea adresa: ancutza_muresan@yahoo.com. Accesul la sesiunile deschise este gratuit.

Program sesiuni deschise ESoDoc 2011 – Romania

Luni, 16 mai 2011 – Conacul dintre vii, Urlati, Prahova – Romania
10.45 – 12.15 Caspar Sonnen: An Overview of Cross-Media Documentary Film
14.00 – 15.30 Diarmuid Jeffreys: Al Jazeera TV and the Arab Uprisings

Marti, 17 mai 2011 – Conacul dintre vii, Urlati, Prahova – Romania
15.45 – 17.00 Keith Shiri: Documentaries Out Of Africa
Screening – Conversations on a Sunday Afternoon (2005), 80 min – Drama

Miercuri, 18 mai 2011
Open Session EsoDoc 2011 Romania la Centrul Ceh din Bucuresti
10.00 – 11.15 Kelly Matheson: See it. Film it. Change it. The Story of Witness
14.30 – 16.00 Hugh Purcell: New Developments in Documentary Film

Ecranizare la Noul Cinematograf al Regizorului Roman
17:30 – Keith Shiri introduces “An Evening of African Cinema”
Screening – Viva Riva! (2010), 98 min  –  Drama
Proiectia va avea loc in Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeul Taranului Roman.

Clubul Taranului Roman
20:00 networking

Joi, 19 mai 2011 – Conacul dintre vii, Urlati, Prahova – Romania
20:00 Screening – Alexandru Solomon: “Kapitalism – Our Improved Formula”.

Vineri, 20 mai 2011 – Conacul dintre vii, Urlati, Prahova – Romania
11.15 – 12.30 Hugh Purcell: Story Telling in Documentary

Pentru mai multe informatii, va sta la dispozitie:
Anca Muresan, PR Coordinator DocuMentor
Mob: 0040 747 50 10 13
Mail: ancutza_muresan@yahoo.com,
Web: http://www.docu-mentor.ro