Aventurile lui MR Urban in Cartier / 15 august – 2 septembrie 2011 / Piata Chilia Veche, Drumul Taberei, Bucuresti

In perioada 15 august – 2 septembrie, 10 artisti din Romania, Cehia si Slovenia intervin pe ziduri in Piata Chilia Veche (cartierul Drumul Taberei), cu o noua serie din Aventurile lui MR Urban prin Bucuresti.
MR Urban, personajul imaginat de echipa I love Bucharest ca simbol al bucuresteanului obisnuit, continua echilibristica sa cotidiana prin oras cu scene realist-comice din viata zilnica in cartierul bucurestean, in proiectul Aventurile lui MR Urban in Cartier.
Proiectul este organizat de Asociatia din Pod in cadrul programului de arta publica si comunitara I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor:
Administratia Pietelor Sectorului 6, Liceul “Eugen Lovinescu”, Centrul Ceh, Famul Stuart din Slovenia, Fundatia MORA, Benjamin Moore Paints, Konica Minolta, AD Garage, Igloo Media, Observator Cultural, Romania Libera, RFI Romania, Casa Mea, Caminul, Realitatea.net, Pandora’s, vox publica, Modernism, VEIOZAARTE, Decat o Revista, metropotam.ro.
Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Folosind artele vizuale ca mijloc de expresie, Aventurile lui MR Urban in Cartier propune o modalitate culturala de reabilitare a unei zone specifice cartierului bucurestean si faciliteaza comunicarea intre membrii comunitatii.
Aventurile lui MR Urban in Cartier continua campania vizuala dedicata schimbarii comportamentului civic al cetateanului din Bucuresti, inceputa anul trecut.

Dupa ilustratiile de tip banda desenata realizate pe dulapurile buchinistilor dela Universitate si animatiile video rulate la metrou anul trecut, in aceste doua saptamani artistii se concentreaza pe tehnici specifice de street art, pe care le aplica pe o suprafata de cca 184 mp.
In descrierea vizuala a unei noi serii de ilustraţii de tip bandă desenată si scene inspirate din experienta noastra comuna, artistii vor fi asistati si ajutati de voluntari – studenti, elevi, locuitori ai cartierului.
Zona de interventie artistica este delimitata de spatiul de tip buzunar urban din cartierul Drumul Taberei, in imediata vecinatate a Pietei Chilia Veche si a Liceului si Parcului „Eugen Lovinescu”.

Aventurile lui MR Urban in Cartier vor fi narate vizual pe baza problemelor comune semnalizate de locuitorii, trecatorii si liceenii din zona, intr-o formula artistica elaborata astfel incat acest dialog sa contribuie la procesul de schimbare pozitiva a mentalitatilor si comportamentelor de civilizare urbana.

Aventurile lui MR Urban este un apel la buna crestere, la respect, toleranta si schimbare de mentalitati, prin reflectarea unei realitati citadine comune.
MR Urban este fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt in acelasi timp intamplari cotidiene ale noastre si mostre ale comportamentului nostru comun. Aventurile sale sunt intamplari din experienta noastra urbana comuna, iar anul acesta se concentreaza pe problemele specifice cartierelor.
www.ilovebucharest.org

Mai multe detalii la:
www.ilovebucharest.org
ilovebucharest@gmail.com
0721 21 35 21 – Mihaela Ciustea – coordonator artistic