Cel mai bun design cehesc prezentat la Bucuresti

COMUNICAT DE PRESA

Bucurestiul gazduieste cel mai bun design cehesc studentesc

Bucuresti, 14 Septembrie 2011

In perioada 20 septembrie – 7 octombrie 2011 va avea loc in Bucuresti, la UNAgaleria, evenimentul ‘New G(o)ods 2010!’, organizat de Centrul Ceh.

New G(o)ods!’ prezinta lucrarile unei noi si promitatoare generatii de designeri cehi – castigatorii Premiilor Nationale Cehesti pentru Studentii la Design din 2010. Cu niste concepte jucause si o estetica unica, studentii scolilor cehesti de arhitectura, design industrial, design grafic si design vestimentar ofera atat solutii pentru problemele mediului, cat si pentru o populatie pe cale de imbatranire.

Expozitia va prezenta cele mai bune lucrari selectate din randul a 60 de licee profesionale si teoretice si 16 universitati de pe tot teritoriul Republicii Cehe.

Designul cehesc are o traditie veche si se bucura de o reputatie foarte buna, oriunde in lume. Sunt bucuros ca putem prezenta cel mai recent suflu creativ cehesc la Bucuresti, printre care si aceasta grozava lampa TVOR”, spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh.

TVOR, castigatorul competitiei, realizat de Jindrich Vodicka, este o lampa inteligenta care gaseste intotdeauna cel mai intunecat loc dintr-o camera si il lumineaza. Vizitatorii vor avea sansa de a-l vedea, atat in cadrul expozitiei, cat si pe strazile Bucurestiului.

Desigur, ne dorim sa-l prezentam pe TVOR cat mai multor oameni. I-a placut foarte mult in New York, unde a mers la inceputul anului acesta, si acum e foarte entuziasmat sa exploreze cele mai intunecate locuri din Bucuresti“, adauga curatorul expozitiei, Lenka Zizkova.

Vernisajul va avea loc la UNAgaleria (Str. G-ral Budisteanu 10, Bucuresti) marti, pe 20 septembrie, la ora 18.00.

Centrul Ceh are placerea de a ii invita pe toti pasionatii de design sa vina si sa vada expozitia, si apoi sa ni se alature mai tarziu, intr-o discutie informala cu Mirela Duculescu (critic si istoric de arta), Dinu Dumbravician (designer si lector Universitatea Nationala de Arte) si Lenka Zizkova (arhitect si curator al expozitiei) despre statutul designului contemporan cehesc si romanesc.

Organizator: Centrul Ceh / parteneri: Design Cabinet.cz, National Award for Student Design, Staropramen, UNArte / parteneri media: modernism, hipmag, feeder.ro, zeppelin, port.ro, neaparat.ro, alternativ, 24FUN, metropotam.ro

Pentru mai multe informatii sau materiale de promovare, va rugam sa o contactati pe Veronica Angelescu de la Centrul Ceh // tel: +40 724352927, email: angelescu@czech.cz

Facebook event aici

Video prezentandu-l pe TVOR incuiat intr-o camera, cautand un loc intunecat.