AZI / Deschiderea oficiala One World Romania 2012

13 Martie / 19:00 – 00:00 / Cinema Scala

One World Romania 2012 debuteaza marti seara, la Cinema Scala, cu un concert special Shamanelism, o formatie ai carei membri sunt detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova si din Penitenciarul Rahova.
Continuam cu prezentarea festivalului si mai ales a selectiei de filme din anul acesta, pentru a incheia tot intr-o nota muzicala, cu proiectia documentarului lui Joshua Atesh Litle, “The Furious Force of Rhymes”.
Filmul este o poveste a hip-hop-ului ca muzica de protest – la scara globala. Regizorul capteaza cinci subculturi si ne arata cum pe parcurs rap-ul s-a dezvoltat intr-un limbaj al celor oprimati.

De la ora 23 sarbatorim impreuna o noua editie One World Romania si ii ascultam live pe cei de la Loungerie II in Club Control.
Fara pretentii academice si fara infatuare, Loungerie II te invita sa curgi odata cu sunetul, sa te curbezi, sa te indoi si sa te ridici de la sol punandu-ti starea de spirit in mainile unui concert-experiment: loungerious punky jazz pentru oamenii care nu se tem sa fie surprinsi, care nu se tem sa depaseasca linia de demarcatie a stilurilor, a notelor corecte, a marketingului de radio…

La petrecerea din Club Control, accesul este gratuit pentru cei care cumpara abonamentul la festival pana pe 13 martie inclusiv.