ȘCOALA NOASTRĂ / NEXT @ Documentary Mondays

„Școala noastră” a avut un mare succes la Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania. Zeci de spectatori au rămas după proiecție la discuții cu invitații festivalului, i…ar Ministrul Educației a promis că va face tot posibilul să ducă acest film în cat mai multe licee. Toate acestea ne-au convins să documentarul trebuie reluat în cadrul ECHOES OF ONE ROMANIA, la Centrul Ceh.

Echoes of One World Romania – Școala noastră / Mona Nicoară, Miruna Coca-Cozma / co-producție SUA, Elveția / 2011 / 94 min / VO română / subtitrare în limba engleză

30 aprilie / 20H00 / Centrul Ceh

Alin, Beni si Dana, trei copii romi dintr-un mic orasel maramuresean, sunt parte dintr-una din primele initiative de desegregare scolara din Romania. Pe durata a patru ani, “Scoala Noastra” urmareste indeaproape, cu empatie dar si luciditate, un proces inexorabil care culmineaza intr-un final neasteptat si revoltator. Atingand teme ca prejudecatile institutionalizate, cercul vicios al saraciei si dificultatile din invatamant, dar bine ancorat in ritmurile hipnotice si realitatea profunda a comunitatii romilor, filmul este atat o emotionanta poveste dulce-amaruie despre traditie si progres, cat si o meditatie despre ce inseamna o sansa la un viitor mai bun pentru noi toti.

Un eveniment Centrul Ceh susținut de Staropramen

Intrarea este liberă

FB event here

ARTMAP

You can still see

SNUR
until 16.12., Bucharest