Czech Guerilla Knitting @ Street Delivery

Ce poate fi mai creativ si colorat decat impletitul? O activitate pe care ti-o amintesti de la bunica si o asociezi mereu cu o stare de liniste. Noi iti propunem sa o scoti in strada si sa o faci mai palpitanta, la Street Delivery.


VI 15 iunie – DU 17 iunie / Street Delivery, Arthur Verona

Czech Guerilla Knitting

Magdalena Kašpaříková și Alba Robert croșetează Praga de câțiva ani. Totul a început la inițiativa unei prietene entuziasmate, care a strâns în jurul ei un grup de pasionați de tricotat. După spusele Magdalenei, ce i-a atras la această ocupație era șansa de a decora spațiul public, combinată cu sentimentul că fac ceva ilegal. S-au concentrat mai ales pe spațiile uitate ale Pragăi, cum ar fi zonele industriale.

Magdalena și Alba vor să tricoteze Arthur Verona, cu ajutorul vostru. Noi avem lână, andrele și croșete, voi veniți cu imaginația  – ne propunem să facem mai mult decât să acoperim obiectele cu lână, ne propunem să schimbăm întreaga priveliște a străzii.

Fb event aici

După zăpușeala de peste zi și după ce ați colindat de nenumărate ori strada dus și întors, vă invităm să vă opriți în Grădina Verona, unde se va proiecta documentarul cehesc „Trafacka”.

VI 15.06 / 21:12 / Grădina Verona

Trafacka – Temple of Freedom (documentar) / regia: Sasa Dlouhý, Roman Vávra

Ce se poate face cu spațiul unei fabrici abandonate, destinată să fie demolată într-un an? Povestea despre ultima perioadă a vieții unei clădiri din districtul Vysočany, Praga, și crearea unui semnificativ centru cultural pe harta Republicii Cehe, a fost capturată de Saša Dlouhy în acest documentar.

El înregistrează dezvoltarea treptată a unui centru pentru arta alternativă, inclusiv metamorfozele personale ale actorilor principali, absolvenți ai școlilor de artă, care au avut grijă de acest spațiu industrial pentru o scurtă perioadă de timp, reușind să-l transforme într-un organism viu, o arenă pentru diferite curente culturale.