Noaptea Institutelor Culturale @ Centrul Ceh

Într-o singură noapte din an lăsăm la o parte arta pretențioasă, subiectele serioase și pregătim, în schimb, un mix de cultură pop. Puteți alege între un meci de fotbal transmis live, hochei de masă și baschet, versiunea completă a serialului „Arabela”, o istorie a traile…rului și le puteți savura împreună cu cea mai populară băutură a Cehiei, berea. Pe deasupra, câțiva artiști cehi vor interveni în spațiul clădirii, făcându-l de nerecunoscut.

Program:

Sala Mare
21:45 – 23:45 Workshop on how to love football

Oana Tănase, critic de arta si curator MNAC , va „curatoria” un meci de fotbal, workshop pentru intelectuali și consumatori de cultură, cu studiu de caz pe o partidă live, din sferturile de finale Euro 2012.

Sala Mică
19:30 – 02:00 Arabela

Arabela, 1979, Cehoslovacia
R: Václav Vorlíček, 390 min

Mult timp am rezistat insistenței prietenilor Centrului Ceh de a proiecta serialul cu care au copilărit, în cele din urmă însă am cedat și suntem dispuși să deschidem această mașină a timpului, care vă va teleporta câțiva zeci de ani în urmă, într-o lume populată de personaje ca Rumburak, Fantomas, inelul și pelerina fermecată.


Grădina de beton
19:30 – 02:00 Baschet & Czech Ice Hockey
22:00 – 02:00 The evolution of Trailers

40 de filme clasice de lung-metraj, din întreaga lume și cehești, condensate în două ore de trailere.

Everywhere
Intervention

Trei artiști cehi vor interveni în familiarul spațiu al Centrului Ceh, creând lucrări și instalații site-specific: Dragan Stojčevski, performer și muzician, Lucia Škandíková, actriță și Pavel Sterec, artist vizual, rezidentul Centrului Ceh.

Fb event aici