Muzică electronică cu clarinet

Tomáš Dvořák, cunoscut mai bine ca Floex este un talentat tânăr compozitor, muzician, artist grafic și absolvent al Academiei de Arte Frumoase.


Floex cântă și compune muzică din 1996. Din copilărie a învățat să cânte la clarinet, acesta devenind un instrument cheie pentru muzica lui. La început a contribuit la câteva compilații și a lansat un demo online. În 2001 a lansat albumul său de debut Pocustone, care combină genuri relativ izolate ca nu-jazz, electronică și muzică contemporană. Albumul a fost foarte bine primit de critica de specialitate și a primit câteva premii.

Zece ani după debut Floex lansează Zorya. Cel mai profund album al artistului explorează muzica acustică (mai ales minimalism clasic) și muzica electronică contemporană. Albumul, al cărui titlu este inspirat de zeița slavă “Zorya Polunochnaya” prelucrează muzică adâncă, subconștientă, cu atmosferă nocturnă.

Tomáš Dvořák este cunoscut și pentru colaborarea cu Amanita Design la sountrack-ul jocurilor Samorost 2 (2006) și Machinarium (2009) și este autorul câtorva instalații multimédia. Arta încă joacă un rol important în proiectele sale, el fiind autorul identității vizuale a albumelor sale.

Floex cântă în concert cu o trupă – Sára Vondrášková – voce, Tomáš Dvořák – partea electronică, clarinet și midiclarinet, Jirka Javůrek – clarinet, midiclarinet și bas clarinet, Marián Petržela – tobe.

12.10 / Floex / @ Fabrica de Pensule, Cluj
13.10 / Floex + Lesní zvěř / @ Clubul Țăranului Român / București
15.10 / Floex / @ Astra Film Festival, Sibiu