Cehi la eXplore dance festival #7

Anul acesta dansăm și participăm la workshop-urile eXplore dance festival, ediția a 7-a, împreună cu light designerul Jan Beneš și spectacolul Já tady ty tam.

LU 24 – VI 28.09 / 10H00 – 14H00 / Explore Dance Festival
Workshop de light design cu Jan Beneš
@ UNATC

Selecția participanților se face în baza unui CV trimis la adresa: workshops@exploredancefestival.ro. Termen limită pentru înscrieri: 23.09.2012.

Jan Beneš este performer, coregraf și designer de lumini, absolvent al Duncan Centre Conservatory, Praga și diplomat în Studii de Dans la Laban Centre, Londra. Unul din co-fondatorii Institutului de Light Design din Praga, care organizează workshop-uri în domeniul designului de lumini în teatru din anul 2008. Ca designer de lumini a colaborat cu coregrafi recunoscuți pe plan internațional ca Beatrice Massin, Frederique Boivin, Nigel Charnick, Sumako Koseki, Petra Fornayova, Eva Blažíčkova, Simone Sandroni, companiile NANOHACH, Dejá donné și Conservatory Duncan Centre din Praga.

VI 28.09 / 19H00 / Explore Dance Festival
Já tady ty tam / Me here you there
@ WASP

Concept : Dragan Stojčevski, Tereza Benešová, Jan Beneš
Interpretare: Tereza Benešová, Dragan Stojčevski
Design lumini: Jan Beneš
Sunet: Matěj Beneš, Michal Vaniš

Proiectul pune în scenă o formă specifică de exprimare teatrală, formată din lumini, sunet și acțiune fizică. Personajele principale: un bărbat și o femeie care cântă la acordeon. Nu e un concert, ci o conversație. Muzica evocă diferite moduri de comunicare, în timp ce lumina devine un partener al muzicii și se transformă o dată cu compoziția.

Fb event aici.