Year of Marijuana / next @ Documentary Mondays

Documentary Mondays e un program cu care v-am obișnuit deja ca fiind unul nu doar de proiecție a filmelor, dar și al discuțiilor interesante pe care le declanșează filmul. Lunea viitoare va invitam la film, dar mai ales la discuția de după film, cu specialistul în dependență Pavel Kubu.

LU 15.10 / 20H00 / Documentary Mondays
Year of Marijuana – proiecție + discuție
@ Centrul Ceh

Year of Marijuana (Rok konopí) / regia: Petr Slabý / CZ / 2012 / 90 min / VO Cehă / Subtitrări în limba engleză

Desperarea, durerea și frica de moarte i-a făcut să renunțe la tratamentul medical oficial și să înceapă să folosească cânepă sau marijuana. Dintr-o dată s-au găsit la limita legii, în unele cazuri, chiar în afara ei. Filmul regizat de Petr Slabý documentează traseul plin de greutăți pe care îl fac pacienții și producătorii de cânepă, precum și atitudinea oamenilor de știință și activiștilor comparate cu atitudinea oamenilor legii.

Filmul a fost filmat în Republica Cehă și Israel unde efectele benefice ale ierbii au fost studiate timp de decenii. Conține de asemenea cadre dintr-o conferință pe acest subiect din parlament sau din Million Marihuana March 2010 și așa-numita Revoluție a ierbii. Cineaștii au fost prezenți și la procesul împotriva terapeutului Dušan Dvořák, condamnat pentru creșterea și distribuirea drogurilor. Astăzi, când parlamentul cehiei dezbate folosirea ierbii în scopuri medicale, subiectul este mai mult decât actual și fierbinte, de aceea vă invităm la o discuție cu un specialist ceh în dependență.

Un eveniment susținut de Staropramen / intrare liberă.

Fb event here