Solo pentru Lu

Vineri inaugurăm ediția a 5-a a festivalului Temps d’images din Cluj cu spectacolul „Solo pentru Lu”, producție a faimosului teatrul Archa din Praga, iar în ziua următoare, același spectacol se va juca în Sibiu, la Teatrul Național „Radu Stanca”.

VI 9.11 / 20:00 / Fabrica de pensule, Sala Studio, Cluj
SA 10.11 / 19:00 / Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu

Solo pentru Lu

Cum mă cheamă? Ching, Chang sau Chong? Cât e de misterios Orientul? Vom ajunge să fim conduși de chinezi?

Spectacolul lui Jing Lu și a Janei Svobodová este inspirat din viața adevărată a actriței, cântăreței și dansatoarei chineze. Această poveste intimă, plină de tragedie, adversitate și ambiție, are rădăcinile în relația ambivalentă dintre China și restul lumii – începând de la admirația pentru cultura orientală și până la teama de hegemonia economică a Chinei. Jing Lu este o muziciană și o solistă excepțională, deci muzica joacă un rol determinant în acest spectacol prezentat în cehă și multe dialecte chineze.

Regie: Jana Svobodová
Scenariu: Jana Svobodová and Jing Lu
Interpretare : Jing Lu
Dramaturgie: Nina Rutová
Versuri: Ondřej Hrab, Jing Lu
Regie de lumini: Pavel Kotlík
Inginer de sunet: Jan Burian
Colaborare artistică: Philipp Schenker
Producător: Petra Čechová

Jing Lu

În 2006-2007 a luat parte în câteva spectacole produse the dansatorul olandez Frank van de Ven și a apărut în spectacolul Cat in a Bag (2007, regia Frank van de Ven). Jing Lu cântă în grupul Allstar Refjúdží Band și joacă într-o piesă tradițională chinezească – Summer Snow/ Ninsoarea de Vară.

Fb event aici.