Traditionally Untraditional Christmas Concert

Craciun unplugged – muzică clasică dar fără convenții

Muzica clasică s-a ascultat la Centrul Ceh mereu într-o formă nonconvențională – pe Dvořák l-am remixat iar pianul l-am folosit doar pentru soundtrack-ul live al filmelor mute din cadrul „No silence, please”.  Ne-am hotărât să aducem muzica clasică la noi, în forma ei cea mai potrivită unui concert de crăciun – opera.

Christmas-concert-01

MA 18.12 / 20:00 / Centrul Ceh

În program:
1.    Canzonetta sull’aria, duet din opera Nunta lui Figaro de Wolgang Amadeus Mozart
2.    Arpa gentil, arie din opera Călătorie la Reims de Gioachino Rossini
3.    Merce, Dilette Amiche, arie din opera Vecerniile siciliene de Giuseppe Verdi
4.    Cântecul pentru lună al Rusalkăi, arie din opera Rusalka de Antonin Dvorak,
5.    Ernani, involami, arie din opera Ernani de Giuseppe Verdi
6.    Duetul florilor din opera Lakmé de Léo Delibes
7.    Bože! Bože! píseň novou, din ciclul Cântece biblice de Antonin Dvorak
8.    Slyš, ó Bože, volání mé, din ciclul Cântece biblice de Antonin Dvorak
9.    Zpívejte Hospodinu píseň novou, din ciclul Cântece biblice de Antonin Dvorak
10.    Colinde clasice cehe și românești

Vor interpreta soprana Adriana Dumitru, soprana Daniela Rădulescu și pianista Amelia Stoian și alți invitați surpriză.

După absolvirea studiilor universitare muzicale şi juridice la Bucureşti și obţinerea titlului de doctor în muzică al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj Napoca, soprana Daniela Rădulescu susține o bogată activitate solistică, incluzând recitaluri de lied şi operă, în locaţii prestigioase din România și din străinătate precum: Teatro Real din Madrid, Accademia Nazionale Santa Cecilia din Roma, Kulturhalle din Siegraben (Austria) şi Ardingly College Hall (Anglia), Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica George Enescu din Bucureşti, Opera Naţională din Iaşi, Sala Dalles, Sala Bizantină a Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

Absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în anul 1995, soprana Adriana Dumitriu este în prezent doctorandă a Universităţii  Naţionale de Muzică din Bucureşti.Din anul 1995, imediat după absolvirea studiilor universitare, soprana Adriana Dumitriu a fost angajată la Opera Naţionala din Bucureşti unde activează şi în prezent ca solistă, colaborând uneori cu Filarmonica “Oltenia” din Craiova şi cu Teatrul Liric “Elena Teodorini” din Craiova.

Amelia-Maria Stoian a studiat clavecinul şi pianul la Universitatea Naţională de Muzică, al cărei doctorand este în prezent. Este câştigătoare a unor importante concursuri de pian: premiul I la Concursul internaţional de interpretare „Sigismund Toduţă”de la Bistriţa, premiul II la Concursul de pian „Carl Czerny” din Piatra Neamţ, premiul III la Concursul internaţional de interpretare „Citta di Stresa”- Stresa din, premiul I la Concursul internaţional de pian din Târgu Jiu, premiul I la Concursul internaţional de interpretare „Pro Piano” de la Bucureşti. În anul 2004 are loc debutul său pe scena Filarmonicii George Enescu din Bucureşti într-o dublă ipostază atât ca pianistă cât şi ca interpretă de clavecin, avându-l alături pe violonistul Mihail Ghiga.

Intrare liberă.

Fb event aici