One World Romania – cea de-a șasea editie

În perioada 11-17 martie va avea loc la București cea de a șasea ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

OWR2013
Și anul acesta, filmele vor fi proiectate la mai multe cinematografe din centrul Bucureștiului – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso, Sala „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român și Cinema „Elvira Popescu” a Institutului Francez.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.

Festivalul va fi prefațat de un eveniment special marca One World Romania: proiecția maraton a filmului Shoah al regizorului francez Claude Lanzmann – realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 pana în 1985. Filmul, considerat până astăzi cel mai important film despre Holocaust din toate timpurile, este încă inedit în Romania. Cele 550 de minute de proiecție sunt programate pe 9 și 10 martie la cinema „Elvira Popescu”, în prezența realizatorului.

Cu un program extins și foarte divers, One World Romania aduce anul acesta aproximativ 50 de filme documentare recente, marea majoritate în premieră în România. Programul este articulat în jurul ideii de URĂ, cu toate manifestările și repercursiunile ei sociale. Filmele vor fi împărțite în secțiuni tematice, iar câteva dintre subiectele abordate prin selecția din 2013 sunt: statul de drept, propaganda și manipularea, discriminarea în toate formele ei, acceptarea persoanelor cu dizabilități și integrarea acestora în societate.

Anul acesta, festivalul pune accent pe problemele tinerilor, organizând matinee pentru liceeni, ateliere educative și un juriu-surpriză.În plus, One World Romania ediția a 6-a înseamnă dezbateri, proiecții în locuri neconvenționale, o retrospectivă a legendarului regizor danez Jon Bang Carlsen, un workshop despre producția de filme documentare cu un trainer britanic și documentare românești în premieră.

ONLINE: http://www.oneworld.ro  | http://www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATORI: Asociația One World Romania și Centrul Ceh

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer

SUSȚINUT DE: Pilsner Urquell

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Campania AVON âmpotriva violenței domestice

PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe, Institutul Francez, Ambasada Frantei, Centrul Cultural American, British Council, Institutul Goethe, Ambasada Statului Israel, Arhiva Nacionala de Film & Cinemateca Romana, Romania Film, Muzeul Taranului Roman, ActiveWatch – Agentia de monitorizare a presei, Ambasada Suediei, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Ambasada Elvetiei, Ambasada Finlandei, Ambasada Norvegiei, Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Institutul Danez de Film, Ambasada Danemarcei, DocuMentor, Fundatia Motivation.

Pentru orice alte informații legate de Festivalul One World Romania, ne puteți contacta la adresa de e-mail info@oneworld.ro <mailto:info@oneworld.ro >  sau la telefon 0755.125.706 (persoana de contact: Alexandra Ivan).