DIY Documentaries / NEXT @ Documentary Mondays

Doc Next Network aduce documentare scurte, proaspat realizate de tineri cineaști amatori din Europa. Felul in care aceste filme prezinta eroi de zi cu zi dezvaluie actiuni simpatice, locale si mici, dar care reusesc sa aiba un mare impact.  Despre pasiunea pentru povestiri, dans, cafea, obiecte personale, amintiri si gradini…. Care sunt imaginile despre Europa pe care le dezvaluie?

Doc Next Network este o miscare unica de realizatori media, educatori, programatori, cercetatori si inovatori care captureaza viziunile tinerilor producatori media europeni pentru a redefini documentarul in acest cadru dinamic. Reteaua cuprinde lucrari ale producatorilor media din generatia DIY intr-o arhiva care este accesibila publicului pe Vimeo. Gasirea de noi talente si prezentarea lor la fesivale majore, la radio si televizor este unul din scopurile lor.
Doc Next Network este o initiativa a Fundatiei Culturale Europene (ECF).

www.docnextnetwork.org

DIYweb

LU 25.02 / 20:00 / @ Czech Centre
Doc Next Network DIY documentaries

Glued, Benoit Detalle, Belgia, 2011, 6’
O privire critica asupra trecutului nostru recent asa cum este el prezentat in stirile TV. “Looking for Freedom” al lui David Hasselhoff – cantecul faimos care a devenit imnul sarbatorii comemorand caderea Zidului din Berlin – este punctul de inceput pentru o reflectie critica asupra conceptelor de libertate, razboi si putere.

Illustrated Stories (Cuentos Ilustrados), Pablo Domínguez, Spania, 2011, 12’
O poveste neconventionala si o explorare a hipnozei in diferite circumstante sociale si politice. Un remix video care transforma haosul audiovizual in discurs audioviziual.
Productie: ZEMOS98, Spania.

Decision (Decyzja), Monika Jankowska Olejnik, Polonia, 2011, 10’
Cand municipalitatea a luat ghivecele de beton de pe strazile din Zdunska Wola din Polonia, un artist a decis sa le redea oameilor. Un film care arata cum o decizie individuala poate imbunatati spatial public urban, impotriva birocratilor de la putere. Productie: Asociatia pentru Initiative Creative, Polonia.doc.

The Life of Allotments (Działkowcy), Anastazja Kądziela, Polonia, 2011 10’
Loturile din gradinile urbane sunt relicve din era Republicii Socialiste Polonia. Rezidentii sunt in mare parte pensionari, iar impartirea pe loturi creaza un microcosm specific, cu argumente marunte altaturi de intrajutoarare si simpatie. Producia: Asociatia pentru Initiative Creative, Polonia.doc, 2011.

Jorge, Lucas Tello Pérez, Spain, 2011, 7’
Un portret captivant al imigrantului senegalez Jorge, care traieste in Jerez de la Frontera in Spania. El isi impartaseste istoria personala si o poveste pe care mama sa le-a zis-o, lui si fratilor sai: diferentele intre culture nu sunt atat de mari.
Productie: ZEMOS98 2011.

Now, Listen!, Dominik Dušek, Republica Ceha, 2011 3’
Compasiunea este uneori capacitatea fatala de a simti cum e sa traiesti in pielea altcuiva.

Pszów, Agata and Monika Zajac, Michalina and Marzena Krakowczyk si altii, Polonia, 2011 6’
Pszów este un fost oras de mineri din Polonia. Acest film ii prezinta pe locuitori impreuna cu visele lor, fricile si valorile.
Productie: Asociatia pentru Initiative Creative, parte din Poland Doc 2011

Faster, Harder, Stronger, Melisa Uneri, Turkey, 2011 8’
“Daca nu te porti macho pe aici, pierzi puncte.” Portretul unor oameni tineri care incearca sa se ridice la asteptarile de a fi barbati.
Productie: Istanbul Digital Culture and Arts Foundation and MODE Istanbul, North Aegean Narratives project 2012.

Hoodforts, Mile End Community Project, UK, 2011 5’
Un film comunitar care transmite un mesaj de la un grup de oameni din Mile End din Londra, despre motivele pentru care alti tineri ar trebui sa se fereasca de probleme si sa munceasca spre a-si indeplini visele. Castigator al Adobe Youth Voices UK, doua premii Limelight si Adobe Aspire Gold Medal pentru documentar.
Productie: proiect participative cu o echipa de tineri producatori de film din Tower Hamlets in Londra.

Astronauts, Jaha Browne and Tara Manandhar, UK, 2012, 2’
O explorare delicate a aspiratiilor mai multor generatii, prezentata printr-o serie de interviuri scurte realizate in zona Southbank din Londra.
Productie: British Film Institute Future Film, 2012.

No husband but a pig in Estonia, Sasha Kheyfets, Estonia, 2011, 7’
Carolina are in minte multe motive pentru care ar prefer sa traiasca cu un porc decat cu un barbat. Dragostea pentru porcusorul ei roz este neconditionata si nimic nu o impiedica sa locuiasca cu Rafi.
Productie: Metropolis TV.

Enclosure (Kapanım), Akile Nazli Kaya, Republica Ceha, 2011, 1’
“Prezentarea unui cosmar cauzat de fanatismul religios”, cum il descrie media. In absenta cuvintelor, imaginea pune cateva intrebari importante si nelinistitoare. Ce e religia? Ce e fanatismul? Cine decide ce este?
Productie: Akile Nazli Kaya 2011.

Proiectia va fi in prezenta managerului de program, Vivian Paulissen.

Intrare libera. Un eveniment sustinut de Staropramen.

Eveniment fb aici.