Chlupy și Ira Mimosa la Cafékultour

Cafékultour  înseamnă o săptămână de muzică, lectură, cinema, teatru, gastronomie și multă cafea, pentru că toate evenimentele au loc exclusiv în cafenelele din Timișoara. Anul acesta am adăugat meniului variat al evenimentului și niște muzică și bere cehă.

CHLUPY

Chlupy este un ansamblu muzical care, în lumea improvizaţiei, reuneşte fragmente muzicale şi literare din care creează împletiri şi nori de sunete, melodii şi versuri întortocheate în diferite feluri de viziunea membrilor. De altfel muzica ia naştere din instrumente obişnuite, cum ar fi chitara bass, xilofon şi sintetizatoare analog, dar şi instrumente de percuţie mai exotice. Structura muzicii celor de la Chlupy este influenţată de nişte loopere ce combină toate sursele muzicale, care mai apoi sunt modelate în compoziţii unitare. Un capitol special îl constituie solourile Chlupy pe corzi de iarbă la care cântă Zdeněk Durdil. Spectacolele Chlupy sunt practic instalaţii muzicale; muzica şi versurile lor sunt mereu legate îndeaproape de mediul înconjurător. E un fel de soundtrack pentru ceea ce se întâmplă în jur. Chlupy interpretează de parcă ar fi fost purtaţi de vânt şi lăsaţi în cele mai îndepărtate colţuri ale oraşului, în pieţe, hambare sau grădini.

Chlupy poster-01

19.04 / 21:00 / @ Cafe Aethernativ, Timișoara / eveniment facebook aici

IRA MIMOSA

Ira Mimosa este o cântăreaţă, chitaristă şi compozitoare născută la Praga, în Republica Cehă. Muzica ei este împletită din melancolie şi tandreţe, este plină de tristeţe lăuntrică, amestecată cu plăcere tăcută, hrănită de ploaia neaşteptă, tăcerea dimineţilor învăluite în ceaţă, dorinţa de vânt. Melodiile sale sunt deosebite, vocea ei este mişcătoare şi feminină, la fel ca temele cântecelor ei. Ira Mimosa cântă în franceză, iar pe lângă asta îi place să cânte la melodică, xilofon şi alte zdrăngănele. În toamna lui 2012 a înregistrat primul album numit La lumière (Lumina) care constă în 6 cântece în franceză.

Ira
SA 20.04 / 21:00 / @ Cafe Aethernativ, Timișoara / eveniment facebook aici

http://iramimosa.bandcamp.com/

Evenimente organizate de Centrul Ceh, Aethernativ, Am o idee mai ARTfel, Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara. Partener: Staropramen.Intrarea la ambele concerte este liberă.