Gone Wild / NEXT @ Documentary Mondays

După ce a luat premiul Astra pentru cel mai bun documentar în competiția Ecocinematograf și a fost nominalizat la premiile Gopo în competiția pentru cel mai bun film documentar, Gone Wild vine și într-o proiecție la Centrul Ceh.

Gone Wild-web

LU 29.05 / 20:00 / Documentary Mondays

Gone Wild / Dan Curean / Romania / 2012 / 84′

În labirintul de ape care dă naștere Deltei Dunării pe teritoriul României se află cea mai mare zonă mlăștinoasă a Europei, un paradis pierdut, adăpostind o diversitate de plante și animale. Cei mai noi locuitori ai săi sunt caii, lăsati să alerge liber aici cu peste 20 de ani în urmă. Lupta și dificultățile lor sunt urmărite prin ochii lui Ivan, un băiat din sat, care s-a atașat puternic de aceste animale. În mod ironic, pe masură ce caii străbat teritoriul în căutare de hrană și adăpost, ei încep să deterioreze pădurile protejate din zonă. Un conflict se naste între ecologisti si autoritatile locale care acum doresc sa extermine caii.

Subtitrare în limba engleză.
Intrare liberă. Eveniment fb aici.
Un eveniment susținut de Staropramen.

In the labyrinth of water that makes up Romania’s Danube Delta lies Europe’s largest wetland, a lost paradise and home to a vast diversity of plants and animals. The most recent arrivals are the horses, that over 20 years ago were released to roam free. Their struggle and difficulties are followed through the eyes of Ivan, a village boy, who has developed a powerful bond with the animals. Ironically, as the horses roam wider in search of food and shelter they are beginning to damage the local protected forests. A controversy has erupted between environmentalists and local authorities who now want the horses to be exterminated.