Noaptea Institutelor Culturale la Centrul Ceh

Anul acesta suntem două institute în clădirea de pe Ion Ghica, Centrul Ceh și Delegația Wallonie-Bruxelles, și deci totul este la puterea a doua: avem videoclipuri cehe și belgiene, animație cehă și belgiană, bere cehă și degustare de bunătăți belgiene. În plus, cabaret în sala mare și workshop de imprimare serigrafică în sala mică.

AFIS_A2

Sala Mare

21:00 / Not(e) Sisters (Belgia)
Trio vocal a capella

Not(e) Sisters au evoluat de la jazz la stăpânirea tehnicii de armonie vocală, caracterizată printr-un sunet omogen, fără o voce preponderentă. Costumele pe care le poartă pe scenă dau o imagine elegantă, intenționat glamour.
Not(e) Sisters traversează epocile, trăiesc la Palatul kitsch-ului, au urme de naivitate, își mișcă corpurile cu pasiune, strălucesc în romantism și înfloresc în umor.

22:00 – 02:00

Animație cehă și belgiană

Sala Consulat

20:00 – 02:00

TV Pubela

Video-instalație realizată de către Atelier 29 (format din Caius Ovidiu Mersa și Ovidiu Carabet).

Sala Mică

20:00 – 02:00

Mai bine un activist mort decat unul cinic

Instalatia si workshopul de imprimpare serigrafica, a membrilor grupului P.O.L.E.(Cehia), impreuna cu Octav Avramescu, de la Jumătatea Plină, autocritic balanseaza la limita dintre sfirsitul activismului si inceputul subculturii, in locul unde protestul devine doar un fenom cultural si de design.

Veniți cu tricouri, plase din pânză și alte materiale textile pe care vreți să imprimați.

Grădina de beton

20:00 – 02:00

Videoclipuri cehe și belgiene
Ice Hockey

Antreu și hol

20:00 – 02:00

Instalații realizate de Poteca Studio.

Poteca Studio înseamnă arhitectură, design si creatie. Proiectul dispune de toată dăruirea unei echipe formată din tineri arhitecți, designeri si artiști vizuali, ce isi propun ca prin pasiunea pentru inovatie si contemporan sa rezolve problemele omului modern.

Poteca este o echipa multidisciplinara formata din Alexandru Gheorghe – arhitect peisagist; Mihai Puzdercă – arhitect, Valentina Puzdercă si Iuliana Adina Apostol – arhitecti de interior, Roxana Mitarcă designer de produs, Irina Zamfir – artist plastic, Cristina Defta – graphic designer, 3D artist.

Pe durata serii se va servi bere Staropramen, biscuiti speculoos si gaufres de Liège.

Eveniment facebook aici.

Evenimentul face parte din Noaptea Institutelor Culturale, programul complet aici: http://www.culturapoloneza.ro/events/item/noaptea-institutelor-culturale-programul-intreg.html