SOUNDCZECH începe azi la București și va continua în alte 3 orașe în următoarele săptămâni

Cea de-a doua ediție a festivalului de muzică cehă contemporană Soundczech începe astăzi la 21.00 la Clubul Țăranului din București, cu o combinație de muzică acustică, interpretată de acordeonistul rom Mario Bihari și un dj set creat de dj-ul praghez Gadjo.cz. Copiii talentați de la proiectul comunitar La Bomba din Rahova vor participa la performance.

După succesul primei ediții, cred că am reușit încă o dată să aducem în România unele din cele mai bune proiecte muzicale pe care le puteți găsi pe scena cehă astăzi. În plus, ca de obicei, noi încercăm să le prezentăm într-o formă neobișnuită, originală“, spune Rene Kubašek, directorul Centrului Ceh, organizatorul festivalului.

Pe lângă București, concertele vor avea loc în Timișoara, Cluj și Târgoviște.

Concertul carismaticului cântăreț și acordeonist, Mario Bihari împreună cu dj-ul Gadjo.cz, al legendarului post de radio praghez Radio 1 se mută din București în Târgoviște în această miercuri.

Două din cele mai cunoscute trupe pe scena muzicii alternative cehe – bijuteria electro-pop numită Midi Lidi și trupa de post-rock atmosferic Please The Trees vor cânta la sfârșitul acestei săptămâni în București și Cluj.

Iva Bittova, „singura cântăreață cehă care poate umple atât cluburile underground cât și Carnegie Hall din New York“ va cânta pentru prima oară în București și Timișoara, pe 2 și 3 octombrie.

Festivalul se va închide cu două concerte în București și Târgoviște a trupei FanFan Tulipan, câștigători ai premiului Tinere talente în jazz din Republica Cehă.

„Publicul român are oportunitate să guste din ceea ce se întâmplă pe scena muzicală cehă și cu siguranță nu se anunță o experiență plictisitoare. Veniți și vedeți”, spune Rene Kubasek, invitand publicul la concertele din următoarele trei săptămâni.

Intrarea la concerte este liberă (cu excepția concertului Iva Bittova la Teatrul Odeon). Soundczech este un festival organizat de Centrul Ceh București, cu sprijinul Staropramen.

23.09 / Mario Bihari & Gadjo.cz / 21:00 / Clubul Taranului
25.09 / Mario Bihari & Gadjo.cz / 21:00 / La Scriitori, Targoviste
27.09 / Midi Lidi / 21:00 / Sala Berlin (Control)
28.09 / Midi Lidi & Please The Trees  / 20:00 / Fabrica de Pensule, Cluj
30.09 / Please The Trees  / 21:00 / Sala Berlin (Control)
2.10 / Iva Bittova / 19:00 / Teatrul Odeon
3.10 / Iva Bittova / 19:00 / Sinagoga din Cetate, Timisoara
11.10 / Fanfan Tulipan / 20:00 / Green Hours
12.10 / Fanfan Tulipan / 21:00 / La Scriitori, Targoviste

Mai multe informatii despre trupe: http://www.czech-it.ro/soundczech-editia-2.html

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/552165798169882/

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-00FGPWpcuTrwWuQqkJJEgxzg7oA2BoV&feature=mh_lolz

poster-web