Filmul ceh “Fierarul din Woodham” la Kinodiseea

“Fierarul din Woodham”, o poveste ușor înfricoșătoare, dar în același timp veselă va rula în cadrul festivalului Kinodiseea, iar directorul de imagine al filmului, Richard Spur, va ține un atelier de imagine pentru copii.

fierarul-t

VI 15.11 / 10:00 și SÂ 16.11 / 16:30 @ Cinema Studio
Fierarul din Woodham
Pavel Göbl / Cehia 2013 / 85 minute
Recomandare de vârstă: +6

Un film artistic combinat cu animație cu păpuși, completat cu desene și efecte 3D. Woodham este un sătuc unde nu demult, a avut loc un război cu turcii. Nimfele pădurii, cu inima blândă, au fost rugate să ajute, cu bună credință, însă, din păcate, acest lucru a însemnat să facă rău altor persoane, ceea ce a adus ghinion asupra satului. Acum este vremea ca situația să fie îndreptată. Tema basmului este lupta dintre bine și rău – deși de data aceasta sub o altă înfățișare. Este vorba de fapte rele înfăptuite cu bună credință de eroi binevoitori. Ideea centrală este că acest tip de rău nu poate fi învins prin forță brută, din contră, cu inteligență, cu inima, cu mult curaj și, de asemenea, admițând care îți sunt defectele față de tine și ceilalți din jurul tău. Cel mai bun mod de a combate răul este să îl transformi în bine.

Atelier imagine cu Richard Spur

16 November 2013 – , 14:30 – 16:00    
Libraria Carturesti Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București, România
Vârstă: 8-12 ani
Număr participanți: 20

Văzută prin obiectivul camerei de filmat, realitatea poate fi magică. La altelierul de imagine copiii vor avea parte de o experiență inedită. Timp de o oră și jumătate, prin joc, vor traversa linia realității și se vor vedea pe ei prin obiectiv