Petr Zelenka la București

Centrul Ceh, împreună cu Teatrul Nottara și Universitatea Națională de Artă Teatrală și cinematografică îl aduc pe dramaturgul și regizorul ceh Petr Zelenka la București, în cadrul proiectului „Spectacolul începe cu o lectură”.

Cu ocazia vizitei sale, Petr Zelenka va susține o conferință la Teatrul Notarra, cu tema „Moartea filmului” și vor fi jucate trei spectacole lectură, de teatru contemporan ceh, la Teatrul Nottara, sala „George Constantin”.

zelenka-web3.12 / 12:00 / Conferință „Moartea filmului”, de Petr Zelenka
3.12 / 12:00 / Spectacol lectură „Poker Face”, de Petr Kolecko
4.12 / 19:30 / Spectacol lectură „Specii pe cale de dispariție” de Petr Zelenka
5.12 / 19:30 / Spectacol lectură „Joc de toamnă” de Marketa Blahova

Petr Zelenka a absolvit secția de scenaristică și dramaturgie, în cadrul FAMU. Și-a făcut debutul în 1993 cu filmul Padlock, despre cultura punk. În 1997 a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, regie și cel mai bun film al Academiei Cehe de Film, pentru filmul Buttoners Loners, bazat pe scenariul lui Zelenka, a devenit hitul anului la box-office în 2000.

În teatru Petr Zelenka și-a făcut debutul cu traduceri după piesele lui Michael Frayn. Ca dramaturg și regizor a debutat cu spectacolul Tales of Common Insanity, în 2001, care a primit premiul Alfréd Radok pentru spectacolul anului. Piesa de teatru a fost apoi tradusă în numeroase limbi și a avut, până în prezent, peste 40 de montări. Au continuat alte spectacole de succes ca Teremin (2005), Coming Clean (2007), Endagered Species (2011) și  Dabing Street (2012).

Eveniment facebook aici.