JURIUL LICEENILOR la ONE WORLD ROMANIA 2014

Un aspect important al misiunii ONE WORLD ROMANIA este includerea în dezbateri a vocilor celor mai tineri membri ai societății și asigurarea unei pluralități de opinii. În acest scop, One World Romania a inițiat anul trecut, în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene, un juriu de liceeni care a decis filmul câștigător al Premiului Special. Vom continua această inițiativă la editia a 7-a din martie 2014.

juriuowr_2013_1
Pentru a-și exprima dorinta de a participa in juriu, toti elevii inscrisi in clasele IX-XII în licee din Bucuresti sunt invitati sa trimita pe adresa de email juriu@oneworld.ro, pana la data de 1 martie 2014, un text de maximum 500 de cuvinte in care sa comenteze, in forma unui eseu liber, pe marginea urmatoarelor intrebari:

Corupția mă afectează și pe mine sau doar pe părinții mei?
Îmi influențează corupția șansele mele de viitor ca student și apoi ca angajat?
Pot eu să mă implic în rezolvarea acestei probleme și dacă da, de ce aș face-o și cum aș putea să o fac?
Internetul și rețelele de socializare mă pot ajuta?
Ce pot să fac atunci când sunt pus în situația de a comite un act de corupție?
Cum arată un sistem neafectat de corupție și cine ar trebui să lupte împotriva corupției?

Precizari

1. One World Romania nu intenţionează să alcătuiască o colecţie de texte corecte politic. Propunerea de mai sus are în vedere un eseu liber în care sunteţi invitaţi să vă exercitaţi libertatea de opinie şi de expresie. Vă rugăm atașați eseului un paragraf separat despre relația dvs. cu filmul documentar și despre motivul pentru care sunteți interesați să faceti parte din juriu.

2. Asociaţia One World Romania va alege 5 (cinci) elevi de liceu care vor face parte din juriu. Numele câştigătorilor vor fi anunţate până la data de 3 martie 2014.

3. Pentru acţiunea „JURIUL LICEENILOR”, participarea elevilor în juriu în perioada 17-23 martie se va face cu acordul şcolilor implicate și al inspectoratului școlar.

4. Asociatia One World Romania va putea publica integral sau parţial textele trimise pentru alegerea juriului. Numele participanţilor nu va fi menţionat decât cu acordul acestora.

5. Liceenii ce vor face parte din juriu vor trebui să vizioneze şi să dezbată filmele propuse de organizatori pentru premiu (circa 10-12 filme) în perioada 18-22 martie 2014.

6. Membrii juriului vor înmâna premiul pe data de 23 martie 2014. La festivitatea de premiere, membrii juriului vor trebui să prezinte o motivaţie scrisă a acordării premiului.

Petra Dobruska
Tel: 0732.429.826, juriu@oneworld.ro
Asociatia One World Romania