One World Romania 2014 la final

Cea de-a saptea editie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania s-a incheiat duminica seara. In 3 cinematografe din Bucuresti am urmarit 50 de filme documentare, cele mai multe aratate in premiera in Romania. Ne-am plimbat prin oras in Marele Circuit Turistic al Spagii si am stat de vorba cu peste 50 de invitati din tara si din afara, in scurte dezbateri organizate dupa film si in cadrul evenimentelor conexe.

Pentru al doilea an consecutiv, am acordat premiul „Best Karma Award” filmului declarat castigator de cei 5 liceeni din juriul festivalului. Filmul premiat, care a primit drept trofeu „pus-camera” One World Romania este „Here Be Dragons”. Malina, Teona, Ioana, Elena si Luca au inmanat premiul producatorului asociat al documentarului, aflat la Bucuresti – Dominic Dowbekin.

Cei 5 jurati au motivat duminica seara decizia lor, astfel : „Alegerea noastra a fost un film cu o abordare curajoasa, sub forma unui flux de ganduri, in care imaginea si monologul regizorului ne fac sa ne punem sub semnul intrebarii modul in care observam lumea. Un film care ne da un impuls sa observam.”

juriul_castigatorulOWR2014_websize

Dominic Dowbekin, dupa primirea trofelului One World Romania 2014: „In numele lui Mark Cousins, Don Boyd si intregii echipe a filmului, tin sa multumesc acestui festivalul extraordinar. Eforturile voastre in vederea crearii unei platforme pentru filme ca “Here Be Dragons” ofera cinematografiei puterea de a sprijini progresul social pentru binele tuturor.”

Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi pe parcursul festivalului, care ne sustin in fiecare an si care au primit provocarea noastra de a intra in cine-lupta timp de o saptamana.

Pentru cei care n-au putut ajunge la festival sau pentru cei care vor sa revada momente de la evenimente si interviuri cu participantii celei de-a saptea editii, am pregatit o galerie foto si video pe site-ul nostru. Galeria este in curs de updatare, asa ca va invitam sa ramaneti aproape de festival si dupa terminarea lui.

Incepand cu luna aprilie, ne intalnim la Centrul Ceh cu reluari ale filmelor editiei a saptea. La toamna ne intalnim cu spectatorii din tara in cadrul One World Romania On Tour, dar pana atunci, urmariti-ne pe site si Facebook pentru impresii de la festival si stiri despre ce va asteapta in continuare.