Lecturi în Foișor

Într-un cunoscut roman utopic american cărțile sunt interzise și pompierii le strâng pe toate și le ard în spațiul public. În realitate, cărțile au fost arse deseori de-a lungul istoriei, din motive morale, religioase și politice. La Noaptea Literaturii însă, cărțile nu vor fi arse, ci citite de către pompieri, în muzeul care cuprinde întreaga istorie a luptei cu focul în România.

Vizitati Muzeul-web

Foișorul se vede de departe, din multe părți ale orașului, iar din foișor poți vedea, într-o zi senină, munții. Clădirea, construită în 1890 ca turn de observare și turn de apă, a fost folosită de pompieri până în 1935, când apariția telefoanelor i-a redus necesitatea, iar mai târziu a fost transformat în Muzeul Național al Pompierilor.

La nivelul 7 al Foișorului, pompierii vor citi din „Povestiri dintr-un buzunar și povestiri din celălalt buzunar” de Karel Čapek și din alte volume ale autorilor cehi, traduse și publicate recent în colecția „Cartea Cehă”, la editura Curtea Veche. Povestiri cu eroi, detectivi și pompieri, pline de un umor tipic ceh, citite în amurg deasupra orașului.

Intrare liberă.