My Child | Bucharest Pride 2014

Centrul Ceh, Asociația Accept și One World Romania vă invită marți, 3 iunie, începând cu ora 20:00, la Centrul Ceh București, la proiecția documentarului „My Child”.

După proiecție, vom discuta despre ce înseamnă să ai un copil LGBT în România, despre coming-out în familie și consecințele acestuia asupra relației dintre părinți și copii.

Invitați: părinți ai unor tineri LGBT
Moderatoare: Daniela Prisacariu, Asociația ACCEPT

mychilddocumentary_web

My Child | Turcia, 2013, 82′ | Regia: Can Candan

Cum ai reacționa dacă copilul tău ar fi gay? L-ai respinge? Te-ai ruga pentru el? L-ai iubi în continuare? Ca părinte, cum te împaci cu orientarea sexuală a fiului tău, dacă se întâmplă să fie diferită de norma hetero?

„Copilul meu” prezintă un grup de părinți ai unor persoane LGBT, care au depășit momentul dificil când au acceptat adevărata identitate sexuală a copiilor lor. Filmați în propriile locuințe, în prim-planuri frontale, stil Errol Morris, părinții vorbesc despre cele mai intime anxietăți trăite în momentul în care au realizat prin ce trec copiii lor într-o societate conservatoare de tipul Turciei contemporane. Pentru ei, conștientizarea identității LGBT a copiilor lor a presupus o versiune proprie de „coming-out”, ce a culminat cu descoperirea „activismului din dragoste”.

„Copilul meu” nu e nici o lecție de parenting alternativ și nici un film educațional de tip advocacy pentru „cauza LGBT”. Este o poveste profund umană, cu părinți reali care se redescoperă pe ei și pe copiii lor, și decid să îi susțină în mod activ. Dacă o bunică de 80 ani din Turcia rurală poate să își accepte nepotul așa cum este, ce scuză avem noi, ceilalți?

„Am realizat în ultimii ani că părinții nu au fiice sau fii, ci au copii. Credeam că am o fiică, dar am realizat că, de fapt, am un fiu. Însă, ceea ce contează pentru mine e că el e copilul meu, pur și simplu.”

Proiecție realizată în colaborare cu One World Romania și Centrul Ceh București.

Subtitrare în limba română.

Intrarea este liberă. Eveniment facebook aici.

Programul complet Bucharest Pride 2014:

Program