Alternativ + Interactiv | NIC @ Centrul Ceh

20.06.2014 | 19:30 – 1:00
Noaptea Institutelor Culturale

11cimaver_web
Centrul Ceh + Forumul Cultural Austriac = o noapte de cultură alternativă și interactivă. Asta veți găsi în clădirea de pe Ion Ghica: experiențe senzoriale pe întuneric, ateliere și intervenții artistice, o instalație de lumină cu lămpi cehoslovace, videoproiecții live, hochei pe gheață, dulciuri din Austria, bere cehă și multe altele.

AUSTRIA SENZORIALĂ
Forumul Cultural Austriac își duce noaptea acasă la Centrul Ceh, unde pune în scenă o experiență senzorială a Austriei, pe care o veți experimenta prin auz, miros, văz, atingere și gust.

În beznă totală, sunteți asteptați să luați loc și să savurați o lectură interactivă, cu sunete live, de Miron Ghiu. Timp de un sfert de ceas vom suspina în bărbie, alături de actorul Adrian Ciobanu (actor al Teatrului Bulandra), care va fi pe alocuri mediator, moralist şi avocat al inocenţei, în cadrul poveștii de dragoste virtuală dintre Emmi Rothner, o femeie căsătorită și Leo Leike. Experiența pe întuneric conține și o degustare culinară surpriză.

HEROINE 2 GO
Intervenția artistelor Christine Schörkhuber și Maria Hera, promit să vă condimenteze traseul inițiatic cu o „HEROINE 2 GO“ austriacă, numai bună de luat acasă.

LIVE4NIC
Centrul Ceh va fi pentru o noapte studioul artistului vizual Alexandru Patatics si al colaboratorilor sai, artisti romani. De acolo se va realiza un montaj cu multiple proiecții – transmisiuni în direct de la celelalte institute culturale, videoclipuri, performance de sunet și video. Toate acestea vor putea fi văzute și pe youtube, în live streaming HD video.

FREUD CZECHS KAFKA
Imaginați-vă metamorfoza lui Freud după chestionarea sexualității suprimate a lui Kafka și pregătiți-vă să fiți răpiți de membrii Institutului Schimbării: Phoenix, Nikita von Brown, dr. Pissadora Duncan, Lili Ciceu și Dionysos Wolf.

The Institute of Change sau Institutul Schimbarii are o traditie de peste 25 de ani in domeniul operatiilor de schimbare de sex in Romania. Institutul este impotriva metodelor chirurgicale si interventiilor medicale. Clinica ofera servicii de reeducare sexuala, tratament hormonal si reprocesare de gen prin noi interventii: expunerea totala scenica, dansul, performanta de gen, playback, cross dressing-ul, etc.

CIOCAN VS. MOBIL
Sigur ai în sertarul cu-de-toate telefoane vechi pe care le păstrezi, deși sunt învechite sau stricate. Adu-le la Centrul Ceh, iar noi te vom învăța cum să faci din ele ciocane, cu ajutorul lui Michal Cimala și a unui burghiu pneumatic. Michal Cimala este un creator de instrumente muzicale alternative, pictor, sculptor și perfomer ceh.

LAMPA CEHĂ DE MASĂ 1950 – 1990
Expoziţia, curatoriată de grupul creativ praghez Okolo, cuprinde o selecţie de lămpi pentru birou realizate în a doua jumătate a secolului 20 în fosta Cehoslovacie. Expoziția nu este o retrospectivă științifică, ci o selecție subiectivă care depistează evoluția stilului acestui produs, prin intermediul câtorva designeri cunoscuţi și a unor creaţii unicat.

Intrare liberă.
Un eveniment susținut de Staropramen.

Eveniment organizat de EUNIC, programul complet NIC aici: https://www.facebook.com/events/698445036857523/

Eveniment facebook aici.