Zombie outbreak la Centrul Ceh / 27 iunie / de la 23h00 pana in zori

NOAPTEA INSTITUTELOR CULTURALE 

cehii4.jpg

FREAKA III -ZOMBIE OUTBREAK
un eveniment realizat in colaborare cu groaza.ro sustinut de Pilsner Urquell

23h00 / prezentarea & lansarea website-ului groaza.ro

23h15 / Choking Hazard / comedie horror cu zombie
Pe langa groaza indusa de film veti avea sansa de a-l intalni pe omul inspaimantator din spatele filmului, Marek Dobes

1h00 / avanpremiera “And Bob’s Your Uncle”

1h15 / shorts horror ro youtube – gasite si discutate

2h15 / concert Randomform – dark ambient beats, atmosfere prabusite

3h00 / o surpriza pentru supravietuitori

interventii
Log Lady de Razvan Botis
poto&cabengo de Alina Popa si Irina Gheorghe

Mortii vii vin din medii foarte diferite, varste diferite si regiuni diferite. Fie ca e vorba de studenti, houser-i, artisti, liceeni sau afaceristi, angajati in cadrul unor banci sau companii de telefoane mobile, dj-i, patroni, controlori de bilete, manageri, chelneri, copii de la gradinite particulare, prelati ai bisericii, agenti de PR, diplomati, parlamentari si cadre didactice. Compartamentul de grup, pofta de produse, bunuri de consum si capital caracterizeaza mortii vii din Romania si din alte parti. Ei nu mai pot sa moara, nici dorintele lor nu mor niciodata, nu pot sa renunte la functii, la titluri, la atributii, si nu mai pot sa aiba liniste. Inainte de sarbatori, la vernisaje si evenimente selecte apar din ce in ce mai multi cu privirea goala, parfumati, bronzati si aranjati ca sa nu se simta mirosul de putrefactie. Ii puteti recunoaste pentru ca imping peste tot carucioare pline. Carucioarele nu raman niciodata mult timp goale. Se ciocnesc din cand in cand cu carucioarele pe culoarele magazinelor, doar ata isi dau seama ca sunt mai multi.
Multi morti vii se deplaseaza peste tot cu masina, chiar si pe distante foarte mici. Stau cu castile in urechi si privesc in gol dar nu poti sa ii privesti in ochi pentru ca au ochelari fumurii. Creierul care a suferit zombificarea se hraneste cu alte creiere, informatii venite din presa, de pe net, inghite tot chiar daca nu poate sa o mai proceseze in timp real. Zombie nu mai au nevoie de propriul creier.

Ca sa ne pregatim de atacurile care vor urma, sa avertizam populatia si sa executam exercitii si teme de lupta ne vom strange la Centrul Ceh sa vizionam filme si clipuri cu zombie, creatii cehesti, romanesti si din strainatate. Anul trecut la Freaka Night I ati supravietuit, anul acesta nu garantam…
(de Stefan Tiron)

foto_18.jpg

CHOKING HAZARD
Rep. Ceha / 2004 / 81min
Regie: Marek Dobes
VO ceha / Subtitrari in engleza
http://www.chokinghazard.org/ 

Motelul Halali este locul ideal.

In padure, in mijlocul salbaticiei. Nici o creatura, in afara de angajatii motelului nu se aventureaza atat de departe

Este scenariul perfect pentru cursul de 3 zile tinut de profesorul Reinis – Sensul Vietii. Poate nu e cel mai bun lucru pentru toti cei inscrisi la curs, insa un lucru e sigur – cursantii vor invata cate ceva despre viata… si supravietuire.
Din padurea intunecata, mirosind a decadenta si sange, apar zombie, care cu ochii lor insangerati, ii vaneaza pe cei slabi. Eroii povestii noastre trebuie sa-i infrunte singuri, fara nici un ajutor, tocmai pentru ca sunt prinsi in mijlocul pustietatii.

Nici o creatura, in afara de angajatii motelului nu se aventureaza atat de departe. In padure, in mijlocul salbaticiei.

Motelul Halali este locul ideal.

bob2.jpg

AND BOB’S YOUR UNCLE
Romania / 2008 /  15 min
un film de Michele Bressan si Nicu Ilfoveanu
starring Megatron as Gezu Bob

Avem deosebita placere de a va prezenta povestea sfasietor de induiosatoare a unui om ce a cunoscut viata si lumina soarelui abea la varsta de 33 de ani.
Bazat pe o poveste reala,
Autorii
Ma numesc Gezu Bob, cunoscutii imi spun Gezu Bob. Spun cunoscutii deoarece nu am prieteni, nu am avut niciodata.
Am fost 8 frati, dintre care am ramas doar eu… o rara boala de piele ce se agraveaza dramatic la contactul cu lumina soarelui, ne-a decimat. Ignoranta si saracia parintilor mei a facut ca totul sa fie descoperit prea tarziu, abia dupa ce  toti fratii mei au murit, unii in timp ce se scaldau, altii in timp ce jucau fotbal, cel mai mic, Bobinio, in timp ce admira niste avioane trecand pe cer, s-au topit toti ca niste meduze la soare.
Spun “parinti” din reflex deoarece pe tata nu l-am cunoscut niciodata, am trait si crescut doar cu mama, in micuta casa cu geamurile vopsite din varful muntelui, casa in care pana si prietenii mei imaginari radeau de mine, in care 3 tablouri scorojite si fata de masa din musama cu scene din savana africana au reprezentat singura mea legatura cu o posibila realitate, cu “restul lumii”.
Mama a fost pe vremuri profesoara de sport, a obtinut chiar si cateva medalii cu “baietii ei”, cum ii place sa-i numeasca… din cand in cand mai trec sa o viziteze,
si, in timp ce le pregateste cafeaua, nu pierd ocazia sa rada de mine, isi dau coate si imi spun “monstru”, unii imi fac chiar si poze.
Urasc… urasc cu sincera pasiune scanteia de admiratie ce apare in ochii mamei  cand vorbeste de “baietii ei”, stiu ca si-ar fi dorit ca unul din ei sa-i fie fiu, urasc acea sanie pe rotile dupa care am fost botezat.
In dimineata aceea, cand mama m-a parasit am decis sa risc, sa ies pentru prima oara din casa… am zis ca daca va fi sa ma topesc o voi face razand… Surpriza nu a fost mica sa constat ca nu patesc nimic, absolut nimic. Norii se misca prea repede, zilele trec incet in noua mea viata petrecuta bantuind ca o fantoma in jurul casei sau prin padure, auzind in ecou aceleasi megafoane de pe peronul garii pe care le ascultam in copilarie si intrebandu-ma: oare boala a existat vreo data?
Cine sunt adevaratii monstrii?

al vostru,
Gezu Bob

p.s. Tin sa multumesc autorilor, aceste doua fiinte sensibile, pentru a fi relatat si prezentat cu mare tact povestea si faptele din ea. Michele si Nicu, veti avea intotdeauna un loc special in inima mea!

 

ENGLISH VERSION

23h00 / presentation & launching of the website groaza.ro

23h15 / Choking Hazard / Zombie comedy about finding the meaning of life
in the presence of the director, Marek Dobes

1h00 / And Bob’s Your Uncle

1h15 / shorts horror ro youtube

2h15 / Randomform concert  – dark ambient beat

3h00 / a special surprise for the survivals

Dead creatures come from very different media, different ages and regions. They may be students, housers, artists, DJs, employees of banks or telecommunication companies, owners of companies, ticket collectors, managers, waiters, private nursery school children, prelates, PR agents, diplomats, members of parliament or teaching
personnel. Their associative behavior, consumerism, interests in capital and profits characterize those dead-alive not only in Romania
but also in other parts of the world. Such creatures can not die anymore, neither do their desires, they don’t renounce to their positions, titles, functions and never achieve peace. They usually appear before holidays, at openings and posh events in larger and larger numbers, with an empty sight, perfumed and suntanned in order to hide the rotting smell. They are easy to recognize because they are always pushing full carts. The carts are never empty for a longer time. They sometimes come into collision with another carts in malls; only in this way they find out that there are more of them.Most dead-alive creatures travel only by cars, even at very short distances. They always have their headphones on, wearing a blank stare, but one cannot look right into their eyes because they are wearing smoky glasses. Their “zombied” brains feed themselves with another brains, with information from the press and the internet,
they swallow anything, even if they cannot do it in a real time. The zombie does not need his own brain any more. In order to get ready for expected attacks, to warn the public and to carry out appropriate fight training, we will gather at the Czech Centre
to watch films and clips with zombies made in the Czech Republic,
Romania and other countries. Although you have survived Freaka Night I last year, we don’t give any guarantees this time….

plakat2.jpg

CHOKING HAZARD
Czech Republic / 2004 / 81min
Director: Marek Dobes
VO Czech / Subtitles in english

The Halali motel is an ideal place.

In the wilderness, deep in the woods; no living creature, beside the motel staff, does ever stray this way, all the year round.

This is the right scenery for professor Reinis’s weekend course for those looking for the meaning of life, i.e. Hanusova, Krenovcova,
Lefnerova, followed by Nedobyl and, as a matter of fact, for Verner as well. Not exactly for Mechura, though, but that’s a different story. What really matters is that the trainees will learn something about living. And something about surviving, as well. Because, from the deep forest, smelling of needles, decay and blood, the zombie woodsmen emerge. With their bloody eyes, they hunt the weak. And our heroes must face them all alone, with no chances of help from outside, as they are caught in the most abandoned and remote place in the Krivoklat region.

In the wilderness, deep in the woods; no living creature, beside the motel staff, does ever stray this way, all the year round.

The Halali motel is an ideal place.

ARTMAP

Today at 10:00, Design Thinking ForumToday at 17:00, Bucharest
Today at 12:00, Hot Lagoon – Fair #3Tmrw at 00:00, Bucharest
Today at 18:00, OPEN CALL Exposing Movement – sharing practices → Sun. 24/09, Bucharest
Today at 19:00, Art Factory 2017 → Sun. 24/09, Bucharest
Today at 19:00, JOIA de film: Expirat (documentar, Norvegia, 2017)Today at 20:30, Bucharest
Today at 20:00, Seara Filmului Românesc: proiecție „Filmul de Piatra“Today at 23:00, Bucharest
Today at 20:00, Politics of the Body 2: The Transgressive Body • Proiecție BIEFFToday at 22:00, Bucharest
Today at 20:00, Cea mai călduroasă zi din anToday at 21:30, Bucharest
Tmrw at 13:00, Festivalul International George Enescu, 22 Septembrie 2017 → Mon. 25/09, Bucharest
Tmrw at 16:00, Creative Fest 2017 | 22-24 Septembrie → Sun. 24/09, Bucharest
Tmrw at 19:30, Kris Dittel: The Economy Is SpinningTmrw at 22:30, Bucharest
Tmrw at 20:00, Party Animation Worksheep // Anim'est Preview // Opus 8 → Sat. 23/09, Bucharest
Tmrw at 22:00, Șmecherie și Lume Rea /// C H E F U L / 22.09 / macaz → Sat. 23/09, Bucharest
Tmrw at 23:00, Opening Night: von Bülove / D. Rusu / Georgescu / Khidja → Sat. 23/09, Bucharest
Sat. 23/09, Targul de Biciclete Bucuresti → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Ziua Europeană a Limbilor 2017 → Sat. 23/09, Bucharest
Sat. 23/09, Weekend la MNAC | Atelier de mozaic → Sat. 23/09, Bucharest
Sat. 23/09, Scriitori contemporani la muzeu: Mugur Grosu → Sat. 23/09, Bucharest
Sat. 23/09, Ne revedem la Costa-Foru → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Happy House – Noaptea Caselor la Casa Jurnalistului → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Targ de Viniluri si Handmade → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Manasia Hub de Noaptea Caselor #4 → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Roșia Montană pe Insula42 #NoapteaCaselor → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Și (al) identității naționale → Sat. 23/09, Targu-Mures
Sat. 23/09, Protestataria – Colivia Funky la Noaptea Caselor → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Noaptea Caselor #4 → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, Qween's Party Cu DJ Nelly Bear → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, The Fresh – Ishome / Chlorys / Minus → Sun. 24/09, Bucharest
Sat. 23/09, ART WALK STREET-AWS in Piata Revolutiei / 2017 → Sun. 24/09, -
Sun. 24/09, N o c t u r n a #1 → Sun. 24/09, Bucharest
Sun. 24/09, Proiecție la MNLR: „Țara moartă” | Radu Jude → Sun. 24/09, Bucharest
Mon. 25/09, Justitia sub control politic? Cutia Pandorei lui Tudorel → Mon. 25/09, Bucharest
Mon. 25/09, Documentary Mondays la Meru Iaşi → Mon. 25/09, Iasi
Tue. 26/09, București Docuart Fest 2017 – #docuartFest6 → Sun. 01/10, -
Tue. 26/09, Gala de deschidere Docuart Fest 6 / Înscrie-te online! → Tue. 26/09, Bucharest
Wed. 27/09, Bucharest Science Festival 2017 → Sun. 01/10, Bucharest
Wed. 27/09, Proiectie film: Filantropica → Wed. 27/09, Bucharest
Wed. 27/09, Bucureşti. Instalaţie Umană. → Wed. 27/09, Bucharest
Fri. 29/09, Art Encounters 2017 – Opening weekend → Sun. 01/10, Timisoara
Fri. 29/09, „La tigănci” după Mircea Eliade → Fri. 29/09, Bucharest
Fri. 29/09, Anim'est 2017 → Sun. 08/10, -
Fri. 29/09, Trippy Animation Night 2017 → Sat. 30/09, Bucharest
Sat. 30/09, LOCAL Records Relaunch Party pe terasă la MNAC → Sun. 01/10, Bucharest
Wed. 04/10, The Agency Of Touch → Thu. 05/10, Bucharest
Wed. 04/10, Agency Of Touch → Thu. 05/10, Bucharest
Thu. 05/10, Animusic Night 2017 → Fri. 06/10, Bucharest
Fri. 06/10, În serie – Expoziție de Artă Contemporană → Sun. 08/10, Bucharest
Sat. 07/10, Opportunity Weekend → Sun. 08/10, Bucharest
Sat. 07/10, ALL STARS For Outernational → Sun. 08/10, Bucharest
Sun. 08/10, CALUL ALB → Sun. 08/10, Bucharest
Thu. 12/10, Platforma Internațională de Teatru București #4 → Sun. 15/10, Bucharest
Fri. 13/10, Uriași de Pantelimon Street Art Days → Sun. 15/10, Bucharest
Mon. 16/10, AFF 2017 → Sun. 22/10, Sibiu
Wed. 18/10, Săptămâna Filmului Coreean → Fri. 20/10, Bucharest
Wed. 18/10, Seară de Film: Geography Club – CampusPride București → Wed. 18/10, Bucharest
Thu. 19/10, Jozef Van Wissem live in Control → Thu. 19/10, Bucharest
Sat. 25/11, Black Lips live in Control → Sat. 25/11, Bucharest

You can still see

Fri. 04/08, Cinema în aer liber la OCC → Sun. 29/10, Bucharest
Thu. 14/09, Inside-Out: artă sonoră în spaţiul public → Sun. 24/09, Bucharest
Mon. 18/09, The United States of Oana → Sat. 30/09, Bucharest
Yesterday, Dreamscape – teatru hip-hopToday at 22:00, Bucharest