Abator Industries & La passion de Jeanne d’Arc | NEXT @ „No Silence, please!”

20.11.2014 | 20:00 | @ Centrul Ceh
No Silence, Please | Abator Industries & La passion de Jeanne d’Arc

Abator Industries este un colectiv muzical independent stabilit in Bucuresti, concentrat pe improvizatie libera. Proiectele prezentate de grup au trimiteri la muzica contemporana, ambientala, sunete psihedelice si varii tendinte experimentale. Grupul participa activ la festivaluri de film, sustine proiectii de film mut insotit de coloane sonore originale prezentate live, concerte create pentru reprezentatii unice si colaboreaza cu diversi artisti pentru spectacole multimedia.

Abator Industries prezinta pentru prima data filmul ,,Patimile Ioanei d’Arc” (1928) al regizorului Carl Theodor Dreyer, la Bucuresti.

La passion de Jeanne d’Arc | Carl Theodor Dreyer | Franța, 2918, 114′

La passion de Jeanne d’Arc reușește să rămână o capodoperă a cinemaului mut. În versiunea sa asupra poveștii Ioanei d’Arc, Dreyer se bazează pe mărturii recuperate ale celor care au participat efectiv la procesul tinerei. Filmul este compus aproape în totalitate din close-up-uri, regizorul dorind să surpindă dimensiunea psihologică a dramei personajelor și suspendând relația dintre spațiu și narativitate. Este singurul film în care a jucat Maria Falconetti, actrița care o interepretează pe Ioana d’Arc, despre rolul său spunându-se că „ar putea fi cel mai bun rol înregistrat vreodată pe peliculă.” (Pauline Kael)

Intrare liberă. Accesul se face de la 19:30, în limita locurilor disponibile.

Abator Industries-01