“Scrisori către Dubenka”, de Bohumil Hrabal, la Clubul de Lectură Calderon

Sâmbătă, 6 decembrie, ora 12.00, la Biblioteca Centrală Universitară din București, are loc o nouă ediție a Clubului de lectură “Calderon”. Dezbaterea despre volumul “Scrisori către Dubenka”, de Bohumil Hrabal, îl are invitat special pe scriitorul Radu Paraschivescu, una dintre figurile cele mai proteice ale culturii române de azi.

Cunoscut în mediile largi pentru volume precum “Ghidul nesimțitului”, dl Paraschivescu este, de fapt, un spirit greu clasabil, hiperactiv și ca prozator, și ca traducător, și ca editor, un autor trecut pe la școala marii literaturi de limbă engleză a secolului trecut, dar deopotrivă nutrit de eseistica jovială a unor Andrei Pleșu și Radu Cosașu.

Lucrarea memorialistică a romancierului ceh Bohumil Hrabal, “Scrisori către Dubenka”, apărută în românește la editura Curtea Veche, este una dintre traducerile importante ale anului 2014. Pe chiar coperta a patra a ediției, Mircea Cărtărescu vorbește despre Hrabal ca despre “unul dintre acei autori pe care aş vrea să-i citesc integral, fără să sar nicio carte, niciun rând”.

Susținut de Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, evenimentul are loc în frumosul edificiu din Piața Revoluției. Cei interesați să participe sunt așteptați, cu un sfert de oră mai devreme, în Salonul “Carol I”, Corp Fundație, intrare Calea Victoriei, nr. 88. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

scrisori_catre_dubenka_cop_1