Conferința de presă Bookfest

Ambasada Republicii Cehe în România, Ministerul Culturii Republicii Cehe, Centrul Ceh București și Asociația Editorilor din România vă invită marți, 12 mai, începând cu ora 12.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la CONFERINȚA DE PRESĂ care își propune să informeze media autohtone cu privire la ediția jubiliară a Salonului Internațional de Carte Bookfest și invitatul său de onoare, Republica Cehă.

Despre sutele de evenimente plănuite să se defășoare la Bookfest, ediția 2015 și proiectul „Cehia – Republica Literaturii” vor oferi detalii:

Excelenta Sa Vladimír Války – Ambasadorul Republicii Cehe în România
Grigore Arsene – Președintele Asociației Editorilor din România
František Zachoval – Directorul Centrului Ceh București
Jiřina Vyorálková – Bohemist, traducător, consultant în comunicare al Centrului Ceh București
Iulia Țurcanu – Specialist în grafică și comunicare al Centrului Ceh București
Amfitrion: Oana Boca – Headsome Communication.

A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo între 20 și 24 mai, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi. Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Participarea Republicii Cehe la Bookfest se va desfăşura sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” şi va prilejui publicului român întâlnirea cu 6 scriitori de primă mărime. Standul Republicii Cehe va fi amplasat în Pavilionul C4. La stand, cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba cehă, precum și ediții în limba română ale unor cărți cehe cunoscute.

Mai multe detalii despre Salonul de Carte Bookfest, ediția 2015: www.bookfest.ro.
Mai multe detalii despre proiectul „Cehia – Republica Literaturii”, pe siteul Centrului Ceh București : www.czech-it.ro

Persoane de contact:
Bookfest: Mihai Mitrică, director executiv: 0728 327 601, mihai.mitrica@aer.ro / Ina Revnic, responsabil comunicare:  0745 61 75 90, ina.revnic@aer.ro
Centrul Ceh: Iulia Țurcanu / +40 21 303 92 84, +40 724 352 927, turcanu@czech.cz
Headsome Communication: Oana Boca / +40 722 609 478, oana@headsome.ro

pic_Bookfest_2015