ACOUSTIC 01 / 19 septembrie / 20h00 / Centrul Ceh

Asa cum va amenintam din vara, toamna aduce la Centrul Ceh un nou program. Un experiment, un fel de jam session pur acustic.

Pentru fiecare seara acoustic vom incerca sa aducem la un loc diferite stiluri de muzica si diferite experimente realizate de muzicieni din Romania, Cehia si Polonia. Vrem sa invitam artisti tineri si oameni care pur si simplu iubesc sa compuna muzica. Proiectele pot fi minimaliste sau grandioase, atata timp cat sunt originale, acustice si nu sunt cantate de mai mult de patru muzicieni.

Acoustic 01 ii reuneste pe:
Mihai Iordache – solo saxofon – jazz
Vit Prudil – solo clarinet – world music
Irina Munteanu – chitara si voce – folk
CSIKOS TRIO HISTORY (Dani Csikos – pian, Ana Maria Galea – voce, Vizi Imre – bass acustic) – jazz

maine postam si alte informatii si detalii despre protagonistii acestei seri 🙂
si iata ca m-am tinut de cuvant… mai jos cititi descrierile

MIHAI IORDACHE
Poate aceasta descriere este de prisos. Stiu ca ati auzit cu totii de Mihai Iordache… si ca in plus l-ati si ascultat cantand. Nascut in 1967, a inceput sa cante la saxofon din 1990. A cantat in trupe sau alaturi de muzicieni precum Timpuri Noi, Harry Tavitian’s Blues Community, Sarmalele Reci, Vlaicu Golcea’s Rebop Factory sau KUMM. In plus, Iordache are propria sa formatie alaturi de Tavi Scurtu (tobe), Utu Pascu (bas), Sorin Romanescu si Eugen Nutescu (chitari).

VIT PRUDIL
Vit Prudil (1973) canta la clarinet, taragot si saxofon, a urmat scoala de muzica in Cehia (Brno) si a luat ore particulare la cativa muzicanti din Romania, se intereseaza mai ales de muzica din Europa centrala si de est, a cantat cu mai multe ansambluri de folclor, world-music si cafe-concert.

IRINA MUNTEANU
… are 23 de ani, si iubeste muzica, teatrul, filmul si in general orice forma de exprimare artistica a emotionalitatii. Asa ca i-am dat ocazia sa se descrie singura
“imi place mult sa calatoresc si nu pierd ocazia sa plec din tara, hai-hui. Sunt o aiurita innascuta si as putea sa intru in Cartea Recordurilor pentru obiecte pierdute si incurcaturi:-)…Imi place mult ceea ce a zis George Bernard Shaw: “Omul rational se adapteaza conditiilor mediului in care traieste. Omul irational adapteaza conditiile mediului inconjurator la el. Progresul umanitatii depinde de omul irational”. Cam dupa asta incerc sa ma ghidez eu.:-)”

CSIKOS TRIO HISTORY  – prezentari de Ana Maria
Lucrurile petrecute din intamplare pot avea un final fericit …acesta este  CSIKOS TRIO HISTORY…Eu, Ana Maria am inceptu sa cant jazz in urma cu aproape trei ani avand ca indrumator o mare voce , Anca Parghel ,…singura era extrem de dificil asa ca am inceput ”vanatoarea” de instrumentisti . L-am intalnit pe Daniel Csikos , absolvent al Conservatorului din Cluj – sectia pian clasic…va dati seama ce batalie J . A durat aproximativ un an si minunea s-a produs , a durat mai mult de trei zile ..Daniel a devenit jazzy, iar acum e extrem de dificil sa il convingi sa cinte altceva. VIZI basist extrem de talentat , mare actor,cu capul in nori,  absolvent al UAT- Tg. Mures pasionat de rock , vazand cateva repetitii s-a transformat intr-o
 ” Cenusareasa” a jazzului.  Astfel ne-am nascut noi ” CSIKOS TRIO HISTORY” ( Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian si Vizi Imre- chitara bass )…si speram sa crestem frumos pentru a va bucura.