Filme cehe la Festivalul Kinodiseea

Patru filme cehe vor fi prezentate la Festivalul International de Film pentru Copii Kinodiseea, care va avea loc, în București, între 13 și 18 noiembrie.

Fabuloasa lume a lui Jules Verne
Karel Zeman, Cehoslovacia, 1958, 81 min
13.11 / 19:00 / Cinemateca Union

Când genialul om de știință Profesor Roche și ajutorul său, Simon Hart, sunt răpiți de pirați, profesorul nu își dă seama de gravitatea situației. Dar Simon își dă seama că pirații vor să folosească noua invenție a lui Roche – un explozibil puternic – pentru a domina lumea.

O călătorie la începutul timpului
Karel Zeman, Cehoslovacia, 1955, 93 min
14.11 / 19:00 / Cinemateca Union

Cel mai mic dintre patru băieți găsește într-o zi o fosilă de trilobit, așadar prietenul său mai mare îl duce într-o călătorie prin preistorie, la începutul timpului, să vadă adevărați trilobiți în viață.

Prințesa cu stea în frunte
Martin Frič, Cehoslovacia, 1959, 78 min
15.11 / 19:00 / Cinemateca Union

Un basm cehesc despre o prințesă pe nume Lada, care fuge de la castel deghizată într-o blană de șoarece, pentru a scăpa de o nuntă nedorită. Ajunge servitoare la bucătărie într-un regat vecin, unde îl întâlnește pe prințul Radovan.

Cel de-al patrulea film, Cei șapte corbi intră în cinematografe la București, Cluj și Constanța. Povestea, inspirată de basmul omonim al Fraților Grimm, a unei tinere fete care face tot posibilul să-și salveze cei șapte frați de blestemul aruncat asupra lor de către mama ei. O poveste despre curaj, răbdare și puterea cuvintelor.

Mai mult informații și programul complet Kinodiseea este aici.

kinodiseea_20_10_2015