Peste 2500 de kg de haine au ajuns către 5 comunități defavorizate din România
Au trecut 3 săptămâni de cand containerul pentru donații din fața clădirii Centrului Ceh adună haine și încălțăminte de la oameni. Zilnic, containerul se dovedește a fi neîncăpător pentru generozitatea oamenilor interesați de această campanie. În acest timp am preluat mai bine de 2500 kg de haine și încaltaminte și am umplut cinci autoutilitare pe care le-am distribuit în comunități care suferă de pe urma lipsurilor materiale severe.
În peste 90% din cazuri hainele colectate sunt în condiții foarte bune, sunt curate și vin în pungi etichetate, fiind de mare ajutor în procesul de sortare. Mulțumim pe această cale și oamenilor noștri de la pază, care depun un efort suplimentar și ajută la preluarea donațiilor atunci când containerul nu mai face față.
Hainele strânse până acum au fost distribuite către: 80 de familii din cartierul Giulești-Sârbi din București, în colaborare cu Ascociatia RomanobutiQ; 300 de familii din localitatea Gura Șutii, Dâmbovița, în colaborare cu lucrători sociali din cadrul primăriei Gura Șutii; familii din Slobozia, în colaborare cu Samusocial, ONG care oferă asistență oamenilor strazii; persoane cu handicap din Slobozia, în colaborare cu Asociația Handicapaților Neuromotori Ialomița – Slobozia; 20 de familii care locuiesc în barăcile din zona Ferentari, împreună cu Archway Romania.
“Ne bucuram și mulțumim totodată Centrului Ceh pentru că am fost cooptati îin acest proiect de strângere de haine. Datorită donațiilor primite, peste 60 de beneficiari, printre care familii cu copii, tineri și bătrâni vulnerabili, au primit îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon” – Monica Tăutul, PR Manager Samusocial din România
Vă mulțumim pentru donații. Campania continuă, aproape în fiecare zi aflăm de cazuri sociale noi și de comunitati în care hainele donate ar putea face diferența. Daca faceți parte dintr-un ONG și doriți să colaborați cu noi, scrieți-ne la ccbucurest@czech.cz
—————————————————————
Asociaţia, Romano ButiQ a cu scopul promovării non-discriminării prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative. Asociaţia s-a înfiinţat din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă şi de a crea spaţiul în care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii acestei comunităţi o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigmă de victimă. Obiectivul principal al constituirii Asociaţiei „Romano ButiQ” este de a studia, cultiva, dezvolta şi promova, în ţară şi în străinătate, moştenirea culturală şi artistică a comunităţilor vulnerabile, multiculturale şi etnice/interetnice, în special a comunităţii romilor din România, precum şi a persoanelor aflate în situaţii de risc de discriminare sau excludere socială.
Samusocial din Romania (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenta), asociatie de drept romanesc, este un dispozitiv de interventie de urgenta care vine in intampinarea persoanelor celor mai desocializate care au fost reduse la stadiul de simpla supravietuire, caci au devenit “victime” care nu mai pot si nici nu mai stiu cum sa beneficieze de ajutoarele de drept comun.
Asociația Handicapaților Neuromotori Ialomița – Slobozia este o asociație neguvernamentală , apolitică ce sprijină persoanele cu dizabilități fizice și le apără drepturile. Membrii asociației vin din comunitatea romă și alte grupuri dezavantajate. Acțiunile asociației promovează integrarea socială și profesională, eliminarea barierelor arhitecturale, schimbarea mentalitatii si scoaterea din izolare a persoanelor cu handicap.
Fundatia Archway România lucrează cu copiii abandonați și fără adăpost din București de 13 ani. Fără acte de identitate acești copii și adolescenți nu au dreptul la asigurare medicală, educație, muncă, dreptul de a vota, orice alt beneficiu de la stat sau dreptul de a alege și a-și face vocea auzită.
Sediul Samusocial
Gura Șuții
Ferentari