Acoustic 03 / 19 decembrie / 20h00 / Centrul Ceh

acoustic03color.jpg

ACOUSTIC 03
o seara cu muzica clasica, jazz, muzica veche traditionala, drum n’ base acustic

Vrem sa incheiam programul pe 2008 intr-o nota pur acustica. Inainte de Craciun va asteptam la un alt experiment acustic cu multe voci si instrumente, cu invitati care vor canta si improviza alaturi de cei din public.
Vrei sa canti intr-o astfel de seara? Scrie-ne si hai sa vorbim!

Si pentru a crea o atmosfera si mai calda va asteptam cu vin fiert si fursecuri – ambele facute in casa. De vin ne vom ocupa noi, cat despre fursecuri, va propunem o intalnire cu cel mai dulce produs al blogosferei. Cred ca deja stiti de existenta Fursecului Mecanic si poate unii dintre voi chiar ati gustat din bunatatile pe care le face. Si noi ne numaram printre acesti norocosi : ) Am mancat cateva fursecuri, am cunoscut omul din spatele acestui proiect, ne-am imprietenit si ne-am gandit sa vi-l prezentam si voua.

EINUIEA Calin Torsan (fluiere traditionale, flaute, mandolina, voce), George Turliu (voce, baglamas, kazoo, saz), Silviu Fologea (chitara) si Juan-Carlos Negretti (darbuka, bongos, percutii).
Repertoriul ansamblului Einuiea este format din muzica veche traditionala de pe teritoriul Romaniei, precum si din compozitii originale, scrise in spiritul muzicii arhaice din Balcani. Formatia foloseste drept resurse muzicale diferite culegeri si manuscrise de epoca, integrand in stilul sau influente turcesti si ebraice, dar inspirandu-se in egala masura din folclorul autentic romanesc si din muzica veche de curte (Dimitrie Cantemir) sau oraseneasca (Anton Pann, Barbu Lautaru). De fapt, in muzica ansamblului se pot identifica multiple ecouri si esente sonore, care imbina cu virtuozitate si imaginatie atmosfera bizantina cu etosul popular din aceasta parte a Europei, uneori sub forma libera a improvizatiei istorice.

Andreea Tincea
“De astazi nimeni nu imi va mai spune care e directia… pentru ca voi stii. De astazi nimeni nu va mai stii Adevarul… pentru ca il stiu eu. De astazi autocritica nu va mai actiona ca un dizolvant… pentru ca Adevarul este ca Orice Este. Nu Trebuie… pentru ca totul e Posibil. Fara pretentii, cu multa atitudine sincretica, simplitate si acceptare… vin sa cant.
Baietii care ma vor acompania sunt “prietenii mei titani”, foarte buni instrumentisti : ) ”

CSIKOS TRIO HISTORY  – revin de data asta doar in doi: Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian
Au venit de la Tragu Mures sa cante la Acoustic 01. Au fost pe drum o zi si o noapte doar pentru a fi alaturi de noi la primul pas in avantura acustica pornita in septembrie.
Inainte de Craciun, ne-am gandit sa-i mai invitam o data… si ei au fost asa de draguti incat au acceptat : )

Florian si Mihai
… cu o surpriza
 

ENGLISH VERSION

As a last event before Christmas we invite you to another event full of vocal and instrumental surprizes, with musicians from Czech Republic and Romania who will acustically perform together with improvisations from public. And to make it even more cozy, this time we will also have cookies and hot wine – both handmade. We will take care of the wine part, as for the cookies, we’ve invited Fursecul Mecanic (furseculmecanic.blogspot.com).