Europium | performance de RootlessRoot

 

Europium | performance de RootlessRoot
15 martie 2017 | 19:00 | Teatrul Odeon

Spectacolul Europium este rezultatul unor reflecții pe marginea lumii occidentale și a culturii sale. Deși fondatorii companiei RootlessRoot provin din țări diferite, Grecia și Slovacia, originile lor europene, în ciuda contrastelor, rămân comune și se reflectă în demersul artistic exprimat pe scenă. Diversitatea devine astfel un cuvânt-cheie și reflectă situația unei Europe aflate azi în căutatea unei identități. Titlul spectacolului le-a fost inspirat creatorilor acestui proiect de EU63 – Europium, un element chimic fără un rol biologic semnificativ, care este instabil și se descompune cu ușurință. Iar aceste trăsături sunt grăitoare pentru situația din Europa zilelor noastre.

Rootlessroot este o platformă prin intermediul căreia creatorii ei – Linda Kapetanea și Jozef Frucek – își exprimă viziunea artistică și filosofia asupra mișcării, urmărind să dezvolte un limbaj corporal accesibil și imaginativ, care să redea emoția umană și expresiile culturale. Producțiile companiei RootlessRoot au fost încununate de nominalizări și premii semnificative: Cel mai bun spectacol al anului (Czech Dance Platform 2015) și Premiul Publicului (2015) pentru „Collective Loss of Memory”, Herald Angel Award 2009 pentru „100 Wounded Tears”, Mențiune Specială din partea Total Theatre Award 2009 pentru „100 Wounded Tears” sau nominalizarea din partea Total Theatre Award 2008 pentru „Holdin Fast”.

Eveniment organizat de Fundatia Culturala Greaca și Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest). Spectacol produs de Centrul Cultural „Onasis” din Atena și RootlessRoot. Coproducător: Centrul de Dans JoJo-Oulu. Parteneri: Teatrul Odeon și Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Parteneri media: AGERPRES, B-Critic, Happy TV, LiterNet.ro, MKlasica Melos, Observator cultural, Radio România Cultural, Rfi Romania, Scena9.

Accesul se face pe baza biletelor, care pot fi cumpărate (începând cu 23 februarie) de la casa de bilete a Teatrului Odeon, la prețul de 21,20 și 12,72 lei. Join aici.