În căutarea politicianului de mâine / la Centrul Ceh

29 Martie 2017 / 18:30 / Centrul Ceh

O dezbatere DoR și Global Shapers Bucharest HUB

Politicienii sunt esențiali într-un proiect național coerent. Numărul mare și entuziasmul unor tineri profesioniști care s-au implicat în 2016 în serviciul public într-un guvern tehnocrat, dar și numărul mare al tinerilor care au manifestat în Piața Victoriei în februarie 2017 acuzând lipsa de încredere în politicieni ridică întrebări despre cine sunt liderii politici ai României de mâine.

De ce au decis tinerii să se implice într-un guvern fără culoare politică și ce i-a oprit să se alăture și înainte, dar și mai recent unui partid politic? Cum se formează în România clasa politică? Ce traiectorie au tinerii care decid să facă acest pas și cine îi pregătește pentru responsabilitățile guvernării? Pe scurt, cum crește un lider politic în România și ce putem aștepta de la politicienii de mâine?

Discuția e bazată pe articolul “În căutarea politicianului de mâine”, de Ana Maria Luca, din DoR #27, care face parte din proiectul de burse Viitor la Purtător susținut de NN România și DoR. Evenimentul e moderat de Georgiana Ilie, senior editor DoR.

Vă așteptăm pe 29 martie 2017, ora 18:30, la Centrul Ceh București, să vorbim despre viitorul politicii cu tineri politicieni, profesioniști din sectorul guvernamental și neguvernamental și jurnaliști.

Pentru a putea participa la eveniment vă rugăm să completați formularul.
Link evenimentul pe Facebook aici.

Pictură de Theodor Aman, “Proclamarea Unirii Moldovei cu Țara Românească.”