Cinci întrebări pentru ROOT

Interview by Jakub Charousek

Trupa cehă de metal ROOT revine în Bucuresti pentru un performance spectaculos de aniversare a 30 de ani de la lansare. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 01.04.2017, în club Fabrica. Un eveniment marca Romanian Thrash Metal Club.

1) Aţi mai cântat o dată în Bucureşti, în 2014. Cum a fost atunci şi care sunt aşteptările voastre anul acesta?

Pentru noi, era o mare necunoscută şi eram foarte curioşi să cunoaştem această minunată ţară, în care nu mai fuseserăm niciodată. Ne-a plăcut foarte mult în România, iar acum abia aşteptăm să cântăm din nou pentru fanii noştri români.

2) ROOT serbează, în 2017, incredibila vârstă de 30 de ani. S-a schimbat publicul vostru de-a lungul timpului?

Cu siguranţă. Fanii care odinioară aveau 16 ani vin acum cu copiii la concerte, unii dintre ei – chiar cu nepoţi. De fapt, am atins aproape trei generaţii. Şi e minunat să observi aşa ceva.

3) Aveţi vreo idee despre scena black metal din România?

Personal, eu nu cunosc nicio formaţie românească de BM, dar am citit, bineînţeles, de tragedia din clubul „Colectiv“. Cred, însă, că am ascultat formaţia Akral Necrosis. Altfel, mai nimic.

4) În anul 2016, aţi scos cel mai recent album, Kargeras – Return from Oblivion. Care a fost reacţia fanilor?

Reacţiile sunt extraordinare. Atât ale fanilor, cât şi ale revistelor şi publicaţiilor de pe web. Ne bucurăm, bineînţeles, că le place opera noastră.

5) Anul acesta vizitaţi, pe lângă România, şi Statele Unite, Italia şi Slovacia. Diferă cumva atmosfera de la concerte, în funcţie de ţară?

Cu siguranţă, nu diferă. Fanii sunt extraordinari oriunde în lume, iar diferenţa nu constă decât în faptul că vorbesc altă limbă. Întotdeauna mă străduiesc să spun măcar prima propoziţie în limba statului unde cântăm, aşa că sunt curios cum o să-mi iasă în română.

La aproape 3 ani de la apreciata lor apariție în cadrul Old Grave Fest III, formația cehă de metal, ROOT, revin la BUCURESTI pentru un show special, de aniversare a trei decenii de carieră, într-un format inedit, alături de 3 invitați, trupe de elită din undergroundul autohton, sâmbătă, 1 aprilie, la club Fabrica. Biletele vor costa 45 lei si se vor gasi exclusiv la intrare, in ziua concertului.