maine la Acoustic

Propunerea noastra pentru finalul saptamanii de lucru este o seara in tonuri muzicale – voce, percutie, pian si vioara.

Corul SOUND
Corul SOUND a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi din Universitatea Nationala de Muzica si din diverse facultati bucurestene.
De-a lungul celor 15 ani Corull Sound a participat la zeci de festivaluri nationale si internationale, castigand distinctii ca Premiul I si Premiul Publicului la Concursul Coral International de la Bad Ischl, Austria (1999), Medalia de Argint la sectiunea formatii camerale si Medalia de Aur la sectiunea folclor “a cappella” la Prima Olimpiada Corala Mondiala de la Linz, Austria (2000), Medalia de Aur la a XI-a editie a Concursului International de Muzica Sacra de la Preveza, Grecia (2005) sau Medalia de Aur la Coruri de Camera si Medalia de Argint la folclor „acapella” la a  V-a editie a WORLD CHOIR GAMES Graz, Austria (2008).
Repertoriul sau se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si universal. Ansamblul parcurge marile epoci creatoare‚ de la muzica medievala la creatii contemporane si abordeaza cu succes  lucrari din zona  divertismentului muzical.

RUXANDRA ZAMFIR & DANIEL IVASCU
Ruxandra Zamfir
Fost jurnalist, am ales sa urmez “sunetul muzicii” dupa o ratacire de aproape 10 ani, in 2007, absolvind Sectia de Jazz a Universitatii Nationale de Muzica, unde actualmente sunt masterand.
Albumul “Being Green”, pe cale de a fi editat de catre casa de discuri Green Records, reprezinta un proiect ce propunei o zona artistica de granita intre aceea a traditionalelor standarde de jazz  ca “My Foolish Heart” si cea a “song-urilor” americane din anii ’70, ca acela ce da titlul albumului. Abordarea lor in cheie jazz-istica a fost realizata cu ajutorul a doi remarcabili muzicieni ai genului – pianistul Mircdea Tiberian si chitaristul Sorin Romanescu..
Publicului Centrului Ceh le propun insa o abordare diferita, poate ceva mai experimentala, intalnirea dintre vocea umana si percutie.
Daniel Ivascu Artist vizual si percutionist, Daniel Ivascu este unul dintre cei mai activi artisti ai tinerei generatii pe scena multi-art din Romania. Face parte dintre initiatorii unor proiecte diverse, precum Imago Mundi (medieval-fusion), Bucharest AV (audio-video fusion), Allegria (jazzy pop-rock), Shape of Sound (electro-pop), Special Guest Stars (rock-fusion), JazzOn (jazz-rock), Body in Pieces (progressive-fusion), si este frecvent invitat sa performeze impreuna cu Oana Maris, Vlaicu Golcea, DJ Vasile sau Electric Brother, Jazz e-Scape (electro-jazz) sau Cri-Gri (rock-fusion).

IOANA PECINGINA & MIHAI RITIVOIU
Ioana Pecingina şi Mihai Ritivoiu sunt inca la liceu. Studiaza vioara respectiv pianul din copilarie. Vineri vor interpreta piese din repertoriul clasic, mai exact de Debussy, Edward Elgar si William Kroll. Noi i-am intalnit datorita lui Razvan Popovici, cel care ni i-a recomandat si pe Florian si Mihai, cei ce v-au incantat la Acoustic 03.