Ateliere de traducere literară din cehă în română

Cu ocazia Lunii Literaturii Europene, Centrul Ceh şi Institutul Cultural Român vor organiza un atelier de traducere literară. Evenimentul este organizat de EUNIC România şi va avea loc între 9 – 13 octombrie 2017 la Centrul Ceh.

Atelierul se adresează persoanelor care cunosc fluent atât limba română, cât şi limba cehă, pentru a putea lucra pe text şi pentru a putea comunica în cadrul atelierelor bilingve. De asemenea,  este ideal ca cei care vor să se înscrie să aibă cel mult o traducere publicată în volum, însă şi cei care nu au avut încă ocazia să publice nicio traducere până în prezent se pot înscrie.

Pe parcursul celor 5 zile, participanţii vor lua parte la cursuri practice din domeniul traducerii literare, precum și la întâlniri cu editori, scriitori şi critici literari care îi vor ajuta să înţeleagă mai bine munca de traducător.

Pentru înscriere, trimite-ne un e-mail cu datele de contact (numele, prenumele, locul de muncă/ studii, data nașterii, nr. de telefon).

Cererile de înscriere se vor trimite prin e-mail, până la data de 4  octombrie, la următoarele adrese: : anca.hrab@icr.ro și neaga@czech.cz.

Participanţii vor primi programul complet vineri, 6 octombrie, iar invitaţii speciali vor fi anunţaţi în curând.