FESTIVALUL CULTURII CEHE IN BANAT / 15-16 AUGUST / SFANTA ELENA

un eveniment organizat de People in Need impreuna cu Hanacko-horacky rozhled si Unuinea Democrata a Cehilor si Slovacilor din Romania, cu sprijinul Centrului Ceh Bucuresti 

lebede.jpg

Cu scopul declarat de a promova cultura ceheasca din Banat, Festivalul Culturii Cehe din Banat propune pentru doua zile teatru si muzica traditionala si contemporana ceheasca. 
Incepem sambata cu grupuri locale de muzica folclorica. Oportunitatea ta de a asculta muzica si de a admira costume si dansuri, neschimbate de secole. Duminica festivalul continua cu trupe de teatru si muzica din Republica Ceha.  Festivalul are loc in aer liber in satul Sfanta Elena, si doar in caz de vreme rea, ne mutam in Casa de Cultura a satului. Dar mizam pe vremea buna si va invitam cu corturile sa campam impreuna pe dealuri. 

Un weekend alaturi de Mig21, Terne Chave, Xavier Baumaxa, Radecek, eN & kapela, Propaganja, Kubici, Sanitka, Boo, Sakumprask, Helemese, Sad Harmony, LaMancha

ENGLISH VERSION

mig21-003649_retouch.jpg

Music and Theatre Festival for support and presentation of the Czech minority living in the Banat Region 

On Saturday, 15th of August, the festival will start with the local folklore music groups. The visitors can admire traditional festive clothes and songs, in their for centuries preserved form. On Sunday the event goes on with music and theatre performances of the guest bands and theatres from Czech republic. 
The festival takes place on an built stage in the village Sfânta Helena, only in the case of bad wather there in the local Casa de cultura, and for the visitors there will be a camping possibility arranged.

The main organizer is the Czech organization People in Need, together with the association Hanacko-horacky rozhled and Democratic Union of the Czechs and Slovacs in Romania, with support of the Czech Centre Bucharest.