Călător în Orient – Bucharest Photofest

Bucharest Photofest şi Centrul Ceh vă invită să aflaţi poveştile din spatele fotografiilor realizate de Vlad Petri în călătoriile sale prin Orientul Mijlociu.

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România! Cele aproape 35 de evenimente – expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu – vor crea o poveste cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Vom discuta despre Orientul Mijlociu și vom vedea fotografii pe care le-am realizat în câteva călătorii în Siria, Iran, Liban și Iordania. Vom povesti despre ce înseamnă să fii „străin” și „din afară”, despre cum ne raportăm la o altă cultură, despre înțelegere și toleranță, despre nevoia de a călătorii și documenta o lume aflată într-un ritm alert, într-o continuă transformare. (Vlad Petri)

Vlad Petri este realizator de filme documentare şi fotograf, domiciliat în București. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (2005) din București – specializarea “Imagine film” și masterul de Antropologie Vizuală și Media (2014) – Freie Universitaet, Berlin. A lucrat ca regizor și DOP la mai multe proiecte de film documentar în ţări precum: Afganistan, Siria, Iordania, Iran, Tajikistan, Uzbekistan, Armenia şi Albania. Începând cu 2008 a participat ca trainer la diverse ateliere de film și fotografie, desfășurate în București și în alte locuri din țară (atelierele Photon, Ideo Ideis, Focus Atelier, GO Bucharest, Telciu Summer School). Înepând cu 2012 a documentat protestele anti-guvern din Piaţa Universităţii şi pe cele împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, postând cu regularitate clipuri video și fotografii în mediul online. În 2014 a realizat primul lung metraj documentar (“București, unde ești?”), despre protestele din 2012, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Rotterdam și a câștigat premiul Gopo pentru debut. Proiectele sale actuale sunt axate pe film documentar şi fotografie, fiind interesat în principal de temele sociale şi politice și de evenimentele din Orientul Mijlociu.

Eveniment Facebook aici.

Intrare libera.