Toamna cu Frontline Club

Reluăm dezbaterile organizate de Frontline Club toamna aceasta, începând cu data de 10 octombrie 2017. Subiecte incomode, dar de actualitate, invitaţi din tabere opuse, discuţii cu şi pentru public. 

Tara arde, Constitutia se piaptana / 10 octombrie

Referendumul de schimbare a Constitutiei cerut de Coalitia pentru Familie va costa niste milioane de euro si va crea precedente, unele periculoase pentru alte categorii sociale, etnice si sexuale. Discutam marti cu Romanita Iordache, expert jurist senior FRAnet-Reteaua de experti independenti pentru Romania a Agentiei pentru Drepturi Fundamentale a UE, Florin Buhuceanu, presedinte ACCEPT, Oana Baluta, profesoara Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, Universitatea Bucuresti despre nota de plata a referendumului, cine o va achita, ce urmeaza, posibile scenarii pentru modificarea legislatiei in privinta avortului si ingradire a drepturilor altor minoritati nationale, sociale, sexuale. Asteptam confirmarea participarii unui reprezentant al Coalitiei pentru Familie.

Rezistenta sau impotenta? Ghidul activistului obosit / 17 octombrie

La 9 luni dupa violul din ianuarie 2017 al societatii romanesti, asteptam sa se nasca rezistenta. Unii spun ca micuta ar trebui sa fie crescuta in Piata, altii ca, dimpotriva, ar trrebui sa fie educata de specialisti care stiu toate chichitele legislative. Cel mai grav este ca pruncul cu mai multe moase moare negresit. Discutam marti, 17 octombrie cu jurnalista Oana Dobre-Dimofte, tehnnocratul Vlad Voiculescu si activistul Catalin Tenita despre caile pe care Rezistenta le are de a reusi sa creasca frumoasa si sanatoasa intr-o tara din ce in ce mai lovita de resemnare. Dezbaterea va fi moderata de jurnalistul Andrei Gheorghe. In deschidere va fi prezentat raportul #rezist2017 Romania`s 2017 anti-corruption protests.

Eveniment organizat de Frontline Club în colaborare cu Centrul Ceh.